21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialRegionala CFR Timisoara, in topul datornicilor la bugetul de stat

Regionala CFR Timisoara, in topul datornicilor la bugetul de stat

Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) Timis a recuperat doar 15 la suta din totalul sumelor datorate de persoanele fizice si juridice, dintr-un total de aproximativ 8.000 de miliarde lei vechi. Potrivit conducerii institutiei, in topul rauplatnicilor se afla Compania Nationala de Cai Ferate – Regionala Timisoara, cu o datorie de 1.400 de miliarde lei vechi, dupa ce doua societati din cadrul acesteia au fost tarate de curand in scandaluri de coruptie de proportii.
Finantistii se plang ca recuperarea sumelor intampina o serie de dificultati. Aceasta, in conditiile in care o parte din firmele datoare se afla in procese de faliment, in cazul altora procedura de suspendare silita este suspendata din cauza litigiilor aflate pe rol, iar altele se afla in proces de reorganizare judiciara.
Pe de alta parte, numarul firmelor cu esalonari la plata datoriilor a scazut la jumatate fata de anul precedent, astfel ca, daca la finele lui 2004 erau peste 100 de firme cu creante de aproape 300 de miliarde lei vechi, la finele lui 2005 numarul acestora s-a redus la 54, suma reesalonata fiind de 63 de miliarde lei. Acest lucru le va permite autoritatilor fiscale sa demareze procedurile de executare silita impotriva restantierilor, urmand sa fie trasi la raspundere managerii societatilor respective.
In ceea ce priveste persoanele fizice rau-platnice, sefii Finantelor din Timis sustin ca numarul acestora este foarte mare, dar sumele de incasat sunt relativ mici.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă