21.8 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialRegele Spaniei şi-a ”angajat” soţia şi nora în seviciul Coroanei

Regele Spaniei şi-a ”angajat” soţia şi nora în seviciul Coroanei

Regele Spaniei le-a ”încadrat cu carte de muncă” pe soţia sa, Regina Sofia, şi pe noră, Prinţesa Letizia, pentru ambele fixând un salariu anual, informează El Pais. Este pentru prima dată când sunt stabilite sume fixe ce vor reveni atât Reginei, cât şi Prinţesei, până acum acestea primind doar atât cât dorea Suveranul. Au fost excluse fiicele regelui, infantele urmând să primească sume care rămân la latitudinea Regelui Juan Carlos.

Astfel, Regina va fi încadrată cu un ”salariu” de 63.234 de euro/an, iar Prinţesa 49.182 de euro/an. Separat ambele vor avea la dispoziţie anumite sume pentru diverse cheltuieli, cum ar fi piese vestimentare:68.505 euro Regina Sofia şi 53.382 euro Letizia Ortiz.

În total, în acest an, Regina va primi 131.739 de euro, iar soţia Prinţului Felipe 102.464 de euro. Publicaţia iberică El Mundo susţine că pentru Letizia ”profesia” de Prinţesă consoartă nu este la fel de profitabilă ca cea de prezentoare la postul naţional de televiziune – TVE (anterior căsătoriei cu fiul Regelui Spaniei, Letizia Ortiz a fost prezenatatoare la postul TVE). El Mundo arată că salariul unui prezentator la televiziunea de stat poate ajunge la 250.000 de euro/an.

Citeşte şi: Spania se pregăteşte de procesul fiicei Regelui. Vor fi blocate străzile!

Guvernul Spaniei a ţinut să precizeze că nu este vorba despre o majorare a sumelor primite de cele două membre ale familiei regale, ci de o schimbare a filosofiei. Cu un an înainte atât Regina Sofia cât şi Prinţesa Letizia au primite sume asemănătoare celor stabilite acum ca ”remuneraţie”, prin această decizie fiind vorba despre o ”profesionalizare” a muncii prestate în seviciul Coroanei. ”Este profesional, mai transparent şi just”, a ţinut să sublinize un purtător de cuvânt al Guvernului de la Madrid.

Cotidianul El Pais precizează că Infanta Cristina, pusă sub acuzare de către magistraţi pentru spălare de bani, nu a primit nici un ban în exerciţiul financiar trecut, deoarece nu a participat la nici o acţiune în serviciul Coroanei.

Cele mai citite

Pilații din Pontus Euxinus

În politica noastră cea de toate zilele – ia-o, Doamne, și du-o de aici! -, prinde rădăcini tot mai solide un obicei care,...

Suburbiile sudice ale Beirutului, devastate de atacuri aeriene israeliene: mii de oameni evacuați

Suburbiile sudice ale Beirutului au fost transformate în zonă de conflict, după ce Israelul a lansat atacuri aeriene intense asupra unei regiuni controlate de...

DSU are capacitatea operațională crescută acolo unde există avertizare de cod portocaliu de ploi şi vânt

Capacitatea operaţională va fi crescută în judeţele aflate sub avertizare de cod portocaliu de ploi şi vânt şi vor fi prealertate două elicoptere dotate...
Ultima oră
Pe aceeași temă