14 C
București
vineri, 4 octombrie 2024
AcasăSpecial"Reforma in justitie va fi continuata"

„Reforma in justitie va fi continuata”

„Nu mi-am dorit functia, dar am acceptat si sper ca, impreuna cu presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Iulian Galca, Ministerul Justitiei si Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si toate instantele care concura la infaptuirea reformei in justitie, sa reusim sa facem lucruri mai bune, sa aplicam legile reformei si sa imbunatatim imaginea CSM si perceptia justitiei”, a declarat ieri vicepresedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Cristian Deliorga. Fostul prim-procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta, avand in vedere ca din momentul numirii in fruntea CSM va fi suspendat de la Constanta, a mentionat ca sunt enorm de multe lucruri de facut, mai ales in ceea ce priveste lungimea proceselor, a urmaririi penale si a raspunderii disciplinare a magistratilor, dat fiind ca CSM este garantul justitiei. Referitor la relatiile cu Ministerul Justitiei si Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie, Cristian Deliorga a spus ca spera sa nu fie divergente, mai ales ca „am lucrat impreuna si am avut rezultate bune, iar disfunctionalitatile pe care le-am avut in trecut sper sa se reduca. Va fi greu sa dispara, avand in vedere liniile celor doua institutii”. Interimatul la conducerea Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta va fi asigurat de prim-procurorul adjunct Adina Florea, urmand ca in cel mai scurt timp sa se organizeze concurs pentru ocuparea postului vacant. Dupa exercitarea functiei de vicepresedinte al CSM timp de un an, Cristian Deliorga se va intoarce la Constanta ca simplu procuror si membru al Consiliului.

Acuzatii nefondate

Procurorul Cristian Deliorga este absolvent al Facultatii de Drept, promotia 1982 – Bucuresti, Sectia Drept. Intre anii 1982 si 1987 a fost procuror la Parchetul Judecatoriei Medgidia, iar din 1987 pana in 1990 a fost procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Constanta. In perioada 1990-1999 a fost prim-procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Medgidia, ca apoi, intre anii 1999-2001, sa fie procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Constanta. Din 2001, a fost numit prim-procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta. Noul vicepresedinte al CSM este doctorand in proceduri penale si membru al Asociatiei Magistratilor din Romania.
Referitor la acuzele aduse in timp ce se afla la Medgidia, acesta a declarat ca au fost verificate de mai multe ori, de reprezentanti ai Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, si ca s-a dovedit ca acuzatiile nu au avut nimic intemeiat.

Cazul judecatorului Epure

Referitor la ancheta demarata de Consiliul Superior al Magistraturii in cazul judecatorului Marius Epure, cel care a dat controversatele sentinte in dosarul triplului asasinat de la Mangalia, Cristian Deliorga a declarat ca, in urma analizei facute, nu se impune nici o sanctiune disciplinara in acest caz si ca nu a fost savarsita nici o abatere disciplinara. Totodata, faptul ca ancheta s-a intins pe o perioada destul de lunga a fost motivat prin faptul ca CSM dispunea la acea data de foarte putini inspectori, iar volumul de munca era foarte mare.

Cele mai citite

Elena Lasconi susține propunerile lui Nicușor Dan pentru București

Elena Lasconi și-a declarat public susținerea față de cele 20 de propuneri pentru București prezentate de Nicușor Dan, într-o postare pe Facebook. Ea a...

Elena Lasconi susține propunerile lui Nicușor Dan pentru București

Elena Lasconi și-a declarat public susținerea față de cele 20 de propuneri pentru București prezentate de Nicușor Dan, într-o postare pe Facebook. Ea a...
Ultima oră
Pe aceeași temă