8.6 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialReformă în ASF: Nou cod vestimentar pentru angajați

Reformă în ASF: Nou cod vestimentar pentru angajați

Un cod vestimentar pentru angajații ASF este un alt punct rezolvat pe lista reformei în această instituției, după ce au schimbat conducerea şi au mai micşorat salariile nesimţite. Astfel, şefii Autorităţii de Supraveghere Financiară s-au gândit că, pentru a-şi putea face treaba aşa cum se cuvine, angajaţii trebuie să poarte ţinute standard, cum ar fi Smart Casual sau Bussines. Şi pentru a nu fi considerat un cod mult prea strict, vinerea, angajatele ASF vor avea dezlegare la culori mai îndrăzneţe, informează B1TV.

În timp ce problemele de pe piaţa de capital şi cea a fondurilor de pensii cresc pe zi ce trece, Autoritatea de Supraveghere Financiară este mai mult preocupată de imaginea angajaţilor.

Smart Casual este ţinuta standard de care aceştia trebuie să ţină cont, însă poate varia în funcţie de circumstanţe. Adică un stil modern şi lejer, care trebuie să respecte un echilibru între culori, volum şi texturi.
 

La femei, codul vestimentar ASF presupune "piese cu croială clasică sau uşor avangardistă, taior, fustă midi, pantaloni în culori neutre, fiind excluse combinaţiile excentrice. La capitolul îmbrăcăminte, angajatele au liber la pantofi cu toc sau balerini, dar nu şi la sandale prea decupate sau extravagante.

Şi în cazul bărbaţilor, regulile sunt stricte: pantaloni din stofă, jeans clasici, cămaşă cu mânecă lungă, cravată, pulover şi pantofi cu sau fără şiret. Codul vestimentar se dovedeşte mai blând vinerea, când angajaţii ASF vor putea în sfârşit scoate din garderoba proprie haine în culori mai îndrăzneţe, imprimeuri, pantofi mai sport sau accesorii vesele.

Iată şi o explicaţie pentru necesitatea introducerii unui astfel de cod vestimentar. 

"Ca urmare a înfiinţării Autorităţii de Supraveghere Financiară, în anul 2013, prin comasarea CSA, CNVM şi CSSPP, în instituţie s-au regăsit trei stiluri diferite. Acest Cod Vestimentar nu reprezintă o însumare a acestor stiluri şi nici un compromis pentru fiecare. Înseamnă pur şi simplu o abordare nouă, proaspătă, flexibilă, orientată spre viitor." 

Conducerea ASF oferă angajaţilor şi varianta stilului alternativ Business. Asta înseamnă că femeile pot purta 'costum deux-pieces, tot în culori neutre, pantalon sau rochie cu croială clasică, cămaşă/bluză cu imprimeu discret, iar în cazul accesoriilor doamnele din ASF trebuie să se limiteze la bijuterii subtile şi în culori discrete.

Cele mai citite

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...
Ultima oră
Pe aceeași temă