7.4 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăSpecialReduceri pentru vacanțe la Târgul de Turism al României din acest an

Reduceri pentru vacanțe la Târgul de Turism al României din acest an

Hotelierii şi agenţiile de turism anunţă reduceri între 10% şi 30% pentru pachetele vândute la cea de-a 33-a ediție a Târgului de Turism al României, care începe în 12 martie și se încheie în 15 martie, la complexul expozițional Romexpo. La eveniment participă 260 de firme expozante, dintre care o treime sunt din străinătate.

Citește și: Salina Turda, promovată la Berlin

„Reducerile în cadrul târgului vor fi de 10-30%, iar în unele cazuri ajung şi la 50%. În premieră, la târg va avea loc şi Bursa de Turism, unde se vor întâlni reprezentanţi ai firmelor din domeniu, şi vor mai exista şi două saloane adiacente – un salon nautic şi unul de sport şi agrement", a afirmat marți, într-o conferință de presă, directorul general Romexpo, Cătălin Trifu.

„Ofertele vor avea prețuri mai mici, datorită TVA-ul redus, care se vede în tarifele standard reduse cu 5%, la care se aplică ebooking”, a spus vice-președintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc, Dragoș Răducan.

Prețul biletului de intrare la târg este de 5 lei, de trei ori mai mic decât în anul 2014, când a fost de 15 lei. Copiii cu vârste mai mici de șapte ani, persoanele cu dizabilități și persoanele instituționalizate au intrare gratuită.

Programul de vizitare va fi de joi până sâmbătă de la ora 10.00 la ora 18.00, iar duminică de la ora 10.00 la ora 16.00.

La ediția din acest an vor fi prezentate zone turistice din România, cum sunt Alba, Maramureș, Neamț, Sibiu și Oradea.

Turismul internațional va fi reprezentat la târg de țări precum Bulgaria, Croația, Grecia, Israel, Italia, Republic Moldova, Polonia, Serbia, Turcia și Ungaria.

„Avem 15 stațiuni balneare prezente cu ofertele lor. Vom prezenta lansarea complexului de la Băile Felix, cu 14 bazine interioare și exterioare, Hotelul Bradet de la Sovata, care a evoluat de la două la patru stele și îmbunătățirile de la Căciulata, unde s-au modernizat hoteluri și s-au construit bazine”, a spus secretarul general al Organizației Patronale a Turismului Balnear din România, Rodica Pencea.

Citește și: Muzeu feroviar în Caransebeș

„Oamenii ar trebui să vină la târg pentru că e mai ușor să înțeleagă ofertele agențiilor de turism, decât dacă ar căuta pe internet”, a spus vice-președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism din România, Alin Burcea.

La eveniment sunt aşteptaţi 30.000 de vizitatori, cu 5.000 mai mulţi decât la ediţia anterioară a târgului.

„Ne dorim ca toate târgurile să se țină spre sfârșitul lunii februarie, ca să prindem înscrierile pe intern și ebooking-ul pe extern în luna martie. Mă aștept la vânzări mari, inclusiv pe litoral”, a mai spus Alin Burcea.

În ultima zi a târgului vor avea loc concursuri, între care și o competiție de ciclism mountain bike.

Cele mai citite

Ministrul de Finanțe confirmă că inspectorii ANAF vor purta arme. Modelul este cel al Poliției Fiscale din alte țări

Inspectorii din cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală vor purta arme de foc în timpul activității lor profesionale, a declarat ministrul de Finanțe, Marcel Boloș. Ministrul...

Iuliana Demetrescu, în brigada finalei Ligii Națiunilor la fotbal feminin

Arbitrul român Iuliana Demetrescu va face parte din brigada care va conduce finala mare a Ligii Națiunilor la fotbal feminin, dintre Spania și Franța,...

Anul acesta, țara noastră trebuie să reducă emisiile de CO2 din sectorul deșeurilor cu 20%

România trebuie să reducă cu 20% cantitatea de emisii de gaze cu efect de seră (GES), provenită din sectorul deșeurilor, până în 2025, comparativ...
Ultima oră
Pe aceeași temă