20.9 C
Bucureศ™ti
luni, 7 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialUPDATE: รŽCCJ: Elena Udrea va putea merge luni รฎn Parlament

UPDATE: รŽCCJ: Elena Udrea va putea merge luni รฎn Parlament

UPDATE 11.10: ÎCCJ a admis cererea Elenei Udrea de a se prezenta în faลฃa Elenei Udrea, a declarat deputata.

"Este o situaลฃie excepลฃionalฤƒ, sunt la a ลŸaptea cerere de urmฤƒrire penalฤƒ", a spus deputata.

Întrebatฤƒ cum comenteazฤƒ acuzaลฃiile din dosarul "Gala Bute", conform cฤƒrora ลŸi-ar fi fฤƒcut ziua de naลŸtere cu bani primiลฃi ca mitฤƒ, Elena Udrea a spus: "Acesta este un motiv pentru care se cere din nou arestarea mea preventivฤƒ. AลŸa cum, presupun, aลฃi aflat deja pe surse acest amฤƒnunt picant, ar fi intersant dacฤƒ aลฃi putea sฤƒ aflaลฃi, pe surse, ลŸi ce evoluลฃii au avut loc în acest dosar, ieri (vineri, n.r.), spre exemplu, evoluลฃii favorabile mie".

De asemenea, Elena Udrea a fost întrebatฤƒ dacฤƒ fostul ei soลฃ, Dorin CocoลŸ, ar fi fฤƒcut referire ลŸi la ea în declaraลฃiile pe care le-a dat în faลฃa anchetatorilor, în dosarul "Microsoft".

 "Este imposibil ca fostul meu soลฃ sฤƒ spunฤƒ aลŸa ceva, pentru cฤƒ nu este adevฤƒrat. Mai mult nu pot comenta".

–––

UPDATE 10.41: Instanลฃa a rฤƒmas în pronunลฃare pe cererea Elenei Udrea, conform B1TV. Elena Udrea aลŸteaptฤƒ decizia judecฤƒtorilor alฤƒturi de avocaลฃii ei.

––-

UPDATE 09.39. Elena Udrea a ajuns la ÎCCJ.

"Cer instanลฃei sฤƒ merg luni în Parlament" a spus deputata. 

––

Elena Udrea a solicitat Înaltei Curศ›i de Casaศ›ie ศ™i Justiศ›ie (ICCJ) sฤƒ îi permitฤƒ sฤƒ îลŸi pฤƒrฤƒseascฤƒ domiciliul pentru a merge la Parlament sฤƒ se adreseze plenului Camerei Deputaลฃilor, care va vota o nouฤƒ cerere a procurorilor DNA de arestare a deputatei pentru noi acuzaลฃii în dosarul "Gala Bute", transmite Mediafax.

Citeศ™te ศ™i: FOTO. Ce precizฤƒri face Elena Udrea în privinลฃa recursului la arestarea la domiciliu

Solicitarea Elenei Udrea, care este de marลฃi arestatฤƒ la domiciliu, urmeazฤƒ sฤƒ fie analizatฤƒ de Înalta Curte de Casaลฃie ลŸi Justiลฃie sâmbฤƒtฤƒ dimineaลฃฤƒ.

"Este o cerere adresatฤƒ judecฤƒtorului de drepturi ลŸi libertฤƒลฃi de la Secลฃia penalฤƒ a Înaltei Curลฃi, prin care doamna Udrea solicitฤƒ sฤƒ i se încuviinลฃeze deplasarea la Parlament pentru ziua de luni", a declarat avocatul Elenei Udrea, Marius Striblea.

Fostul ministru Elena Udrea a fost în arest din seara zilei de 10 februarie, când a fost reลฃinutฤƒ de procurorii DNA, în ziua urmฤƒtoare ea fiind arestatฤƒ prin decizia Înaltei Curลฃi de Casaลฃie ลŸi Justiลฃie, în dosarul "Microsoft".

Înalta Curte de Casaลฃie ลŸi Justiลฃie, care a judecat contestaลฃia deputatei la arestarea preventivฤƒ, a decis marลฃi ca aceasta sฤƒ fie cercetatฤƒ în arest la domiciliu. Arestul la domiciliu a fost dispus pentru perioada 17 februarie – 17 martie inclusiv, pentru fapta de trafic de influenลฃฤƒ, în legฤƒturฤƒ cu denunลฃul lui Dinu Pescariu.

Potrivit deciziei, Udrea nu are voie sฤƒ vorbeascฤƒ cu Dorin CocoลŸ, Dinu Pescariu ลŸi cu Ana Maria Topoliceanu sau membri ai familiilor acestora, în mod direct sau indirect, ลŸi nici sฤƒ divulge sau sฤƒ redea în presฤƒ sau pe reลฃelele sociale informaลฃii din cauza penalฤƒ.

Comisia juridicฤƒ a Camerei Deputaลฃilor va discuta, miercuri, cererea DNA de arestare preventivฤƒ a Elenei Udrea pentru noi acuzaลฃii în dosarul "Gala Bute".

Camera Deputaลฃilor a avizat, în 9 februarie, urmฤƒrirea penalฤƒ, reลฃinerea ลŸi arestarea preventivฤƒ a Elenei Udrea atât în dosarul Microsoft, cât ลŸi în dosarul Gala Bute.

Cele mai citite

Ousmane Dembele ar putea sฤƒ-ศ™i รฎncheie rapid aventura la PSG

Ousmane Dembele ar putea sฤƒ-ศ™i finalizeze rapid cariera la Paris Saint-Germain, avรขnd รฎn vedere recentul incident รฎn care a fost exclus din lot pentru...

Furtul din umbrฤƒ: ANAF dezvฤƒluie cazuri de rambursฤƒri uriaศ™e nedeclarate

Zeci de milioane de lei fฤƒrฤƒ declaraศ›ie fiscalฤƒ, noua metodฤƒ de a recicla bani, prin plฤƒศ›i ramburs Vรขnzarea de articole de pescuit, lenjerii de pat,...

Lewandowski a ajuns cel mai bun marcator din Europa, la 36 de ani!

La 36 de ani, Robert Lewandowski continuฤƒ sฤƒ impresioneze printr-o formฤƒ de excepศ›ie, devenind liderul marcatorilor din Europa รฎn acest sezon. Cu un hattrick...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ