12.4 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăSpecialRecord mondial la The Cup Song

Record mondial la The Cup Song

1.600 de copii au cântat împreună cu Alexandra Ungureanu și trupa Crush.

Zilele Clujului au debutat în forță, cu un record mondial. Mai mult de 1.500 de copii din 26 de școli clujene au participat la înregistrarea cântecului The Cup Song, împreună cu solista Alexandra Ungureanu și cu trupa Crush.

Recordul precedent fusese stabilit de o școală din Canada. “Am venit aici pentru că ne place The Cup Song și vrem să ne distrăm. Nu am repetat foarte mult, pentru că este foarte ușor“, a spus una dintre participantele la evenimentul inițiat de Transylvania College din Cluj. “Îmi place foarte mult Alexandra Ungureanu, de aceea am venit la eveniment. Și, desigur, ca să intrăm în Cartea Recordurilor“, a spus o altă participantă. La finalul înregistrării în care copiii au cântat la unison cu ajutorul unor pahare de carton, a urmat o bătălie generală cu pudră colorată, în Piața Unirii din centrul vechi al orașului.

Prima zi s-a încheiat cu concerte rock, dintre care cel mai important a fost cel susținut de legendara trupă Iris. Alături de componenții trupei, pe scenă au urcat doi dintre cei mai cunoscuți soliști români, Cristi Minculescu și Dan Bitman, alături de care s-au aflat soprana Felicia Filip și actorul Dan Chiorean, care a jucat în pelicula “Rocker“. Piesele clasice ale trupei Iris, precum “Trenul fără naș“ sau “Floare de Iris“ au electrizat publicul, care a scandat minute în șir numele favoriților. La concert au asistat peste 25.000 de clujeni, o cifră-record, în contextul în care alți 7.000 de clujeni au asistat la Sala Polivalentă la concertul susținut de Julio Iglesias.

Opera coboară în Piață

Sâmbătă seară, Zilele Clujului au trecut într-un alt registru muzical. Peste 5.000 de clujeni au participat la un concert inedit. În Piața Unirii din Cluj au concertat cei mai cunoscuți artiști lirici ai Operei Române, ai Operei Maghiare și ai Filarmonicii de Stat Transilvania. Vedeta serii a fost renumita soprană Viorica Cortez, venită special de la Paris pentru a deveni Cetățean de Onoare al Clujului.

„Printre piesele interpretate s-au numărat unele care sunt unanim cunoscute, precum coloana sonoră a Teleenciclopediei“, spune directorul Operei Naționale Române, Florin Estefan. Renumita soprană Viorica Cortez a fost entuziasmată de ocazia de a cânta la Cluj. Pe scena din Piața Unirii au mai urcat și violonistul Alexandru Tomescu, care a venit în Capitala Europeană a Tineretului cu vioara sa Stradivarius.

Arta de pe străduțele medievale

Străduțele din apropierea zidului medieval al Clujului s-au transformat într-un imens târg de obiecte de artizanat și de artă. Vizitatorii pot să admire creații originale, să discute cu artiștii și să cumpere obiectele dorite, pentru a-și înfrumuseța locuințele.

La târg sunt expuse tablouri și sculpturi realizate de cunoscuți artiști din Cluj. De o mare trecere se bucură și obiectele de artizanat. Marochinăria, care are o tradiție veche de câteva secole, este una dintre cele mai spectaculoase și mai apreciate forme de artizanat.

Cei care au mers duminică seară în centrul orașului după-amiază au avut ocazia să se bucure și de concertele folclorice programate în cadrul festivalului care se va încheia vineri.   

 

Cele mai citite

Diana Șoșoacă a convocat forul de conducere al partidului SOS

Lucrurile par a scăpa de sub control în partidului SOS, condus cu mână de fier de Diana Șoșoacă! Liderul partidului a convocat de...

După Transnistria, alt pericol în Republica Moldova: Autonomia Găgăuză, cu 98% la sută din locuitori pro-Rusia

În contextul în care pe 28 februarie autoritățile de la Tiraspol ar urma să ceară anexarea Transnistriei la Rusia, este posibil ca Putin...
Ultima oră
Pe aceeași temă