19.5 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialRecord de credinciosi la bisericile din municipiul Arad

Record de credinciosi la bisericile din municipiul Arad

Zeci de mii de credinciosi din Arad au participat la slujba de Inviere, considerata una dintre cele mai mari sar-batori ale crestinatatii. Toate la-casurile de cult din municipiul resedinta de judet au fost luate cu asalt de credinciosi, iar preotii au spus ca in acest an s-a inregistrat un record in ceea ce priveste participarea la slujba.
Ca in fiecare an, cei mai multi credinciosi s-au indreptat spre Catedrala ortodoxa veche din oras, unde slujba a fost oficiata de un sobor de preoti in frunte cu PS Timotei Seviciu, episcopul Aradului, Ienopolei si Hunodoarei, si de protopopul de Arad, Iov Oradan. Celor peste 2.000 de aradeni care au umplut pana la refuz Piata Catedralei, dar si strazile laturalnice, li s-au alaturat si prefectul Cristian Stragea, presedintele Consiliului Ju-detean, Iosif Matula, viceprimarul municipiului, Tiberiu Dekany, precum si parlamentarii Aurel Ardelean si Mihai Calimente.
Dupa ce au luat lumina si au inconjurat Catedrala, credinciosii, condusi de PS Timotei Seviciu, au asistat la oficierea slujbei de Inviere si au putut asculta un scurt cuvant de invatatura, din care nu a lipsit indemnul la milostenie pentru semenii nostri din alte judete, napastuiti de inundatii. “In aceste minute, cand toti cei prezenti la biserici se bucura de lumina sfanta a Invierii, va indemn sa nu-i dati uitarii pe cei pentru care aceasta mare sarbatoare a venit cu tristete si cu lacrimi. Si ma refer, in special, la cei afectati de inundatii, care au nevoie mai mult ca oricand de ajutorul nostru”, a spus PS Timotei Seviciu.
Una dintre cele mai emotionante slujbe de Inviere a fost oficiata la Biserica din lemn amplasata in curtea Spitalului Judetean, unde oamenii incercati de boala au primit cu speranta sa ia lumina de la preotul Pavel Vesa. Bolnavilor li s-au alaturat si numerosi credinciosi care locuiesc in preajma unitatii medicale, care au tinut sa-si manifeste bucuria sfintei sarbatori alaturi de cei cu care soarta nu a fost atat de darnica de Pasti.
De asemenea, curtea Manastirii Hodos-Bodrog a devenit neincapatoare pentru sutele de credinciosi veniti din majoritatea judetelor din vestul tarii. La manastirea de la Bodrog au ales sa-si ureze “Hristos a Inviat!” persoane din Arad, Timis, Hunedoarea, Bihor si chiar si din localitati din Ungaria, unde mai vietuieste populatie de nationalitate romana. Slujba a fost oficiata de arhimandritul Nestor Iovan, staretul manastirii, si de preotii si calugarii care vietuiesc in acest lacas de cult.
Dupa ce portile bisericilor s-au deschis pentru a intra “Domnul cel mare si Tare”, iar credinciosii au intonat traditionalul imn “Hristos a Inviat!” preotii au oficiat liturghia speciala din noaptea Invierii, in cadrul careia au sfintit Pastile, pe care mai apoi le-au impartit credinciosilor.

Cele mai citite

Iohannis la Consiliul European, azi și mâine. Situația din Orientul Mijlociu, pe agendă

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, astăzi şi mâine, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles.Şeful statului va participa, de...

Curtea Constituțională a Republicii Moldova a aprobat referendumul pentru integrarea în UE. Referendumul va permite modificarea Constituției

Curtea Constituțională de la Chișinău a dat aviz pozitiv pentru organizarea referendumului în care cetățenii Republicii Moldova urmează să-și exprime opțiunea cu privire la...

Jens Stoltenberg: România are un rol esențial în apărarea flancului estic al NATO

România este esențială pentru apărarea flancului estic al NATO, a spus Jens Stoltenberg, șeful NATO, după discuția avută marți cu președintele Klaus Iohannis, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă