11.00-19.00: „Intalnirea dintre informatia si educatia stiintifica in spatiul francofon”. Pentru pasionatii de stiinta si tehnica, „Cite des Sceinces et de l'Industrie” din Paris si Universitatea din Bucuresti propune expozitii si dezbateri. (Teatrul National din Bucuresti, etajul 3/4)
18.30 si 21.00: „Labo-mix – Si totul se misca”. Spectacol creat special pentru evenimentul „Bucarest Francophone”, cu 13 artisti din sase state, combina coregrafia cu teatrul si noile media. (Centrul National al Dansului).
19.00: „Ritmuri francofone”. Nicu Alifantis si Marlene Dorcena din Haiti ofera un spectacol uimitor, de ritmuri romanesti (Alifantis) si haitiene (Dorcena), de fapt un omagiu culturii muzicale franceze. (Piata Revolutiei)
20.00-21.30: „Bucuresti – Colectia Prt ' porter de toamna”. Spectacol multimedia, care se foloseste de noile tehnologii pentru a crea un oras „en rose”. (Fantana de la Universitate).
22.00: „Ecrans francophone” – Mahaleo. In malgasa, „mahaleo” inseamna liber, independent, autonom. Filmul, realizat de Cesar Paes si Raymond Rajaonarivelo, este despre cei sapte muzicieni ai grupului „Mahaleo”, care au refuzat sa intre in show-biz pentru a se implica in dezvoltarea tarii lor. (Piata Revolutiei)
Expozitii. „Culorile gradinii in peisajul romanesc 1850-1955” propune publicului o abordare inedita a unui secol de pictura romaneasca: lucrari de Teodor Aman, Nicolae Grigorescu, Stefan Luchian, Theodor Pallady, Nicolae Tonitza etc. (Muzeul National de Arta al Romaniei, Sala Tronului)
„Constantin Brancusi fotograf” aduce la Bucuresti o selectie de 40 de tiraje moderne dupa fotografiile originale realizate de Brancusi. (Muzeul National de Arta al Romaniei, Sala Auditorium)
„Mot a Main. Imagine si scriitura in arta din Belgia” / „Mot a main. Image et ecriture dans l'art en Belgique”, deschisa pana pe 3 decembrie, propune o inedita abordare a legaturii dintre arta plastica si literatura, dintre cuvant si imagine prin intermediul operei unor artisti modernisti si de avangarda belgieni, dintre cei mai prestigiosi. (Muzeul National de Arta al Romaniei, Corp Stirbei)
„Francofonia prin timbrele sale”, expozitie de timbre din tari francofone, se adreseaza pasionatilor de filatelie, dar si iubitorilor de frumos sau de… cultura francofona. Este deschisa pana pe 30 septembrie. (Muzeul Municipiului Bucuresti, Palatul Sutu).