5.2 C
București
vineri, 15 noiembrie 2024
AcasăSpecialRecomandările Mitropolitului Clujului privind criza imigranților

Recomandările Mitropolitului Clujului privind criza imigranților

Mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuţ, a declarat, miercuri, că imigranţii din Africa sau Asia, care se îndreaptă spre statele europene, „trebuie primiţi cu bunătate”, pentru că nu au plecat de bine din ţările lor, informează Mediafax.

„Aceste valuri de emigranţi care pleacă de acolo nu pleacă de bine, ci de rău. Această teroare instalată în zonă îi determină să îşi părăsească ţara şi casa, sunt terorizaţi de Statul Islamic. Oamenii aceştia trebuie primiţi cu bunătate, şi cine să îi primească întâi? Tinerii să îi primească cu bunătate, pentru că mulţi care vin sunt tineri de vârsta lor. Tinerii creştini trebuie să aibă în suflet şi dragostea faţă de semeni. Trebuie să fim buni, dar şi atenţi la ceea ce se întâmplă”, a spus mitropolitul Clujului.

Citește și: Când vor fi gata noile planuri UE privind imigrația

IPS Andrei Andreicuţ consideră că „francezii şi englezii şi alţii din alte state civilizate ar trebui să ţină mai mult la spiritualitatea lor”.

„Uneori vedem că francezii şi englezii şi alţii din alte state civilizate nu au preocupări spirituale foarte profunde. Sunt creştini şi nu trebuie să uite că civilizaţia pe care au moştenit-o s-a întemeiat pe temelie creştină. Asta nu înseamnă că nu trebuie să fie buni şi să îi primească pe imigranţii care vin pentru că e sărăcie la ei, în Asia sau Africa. Cred că nu ar trebui să se schimbe configuraţia spirituală a Europei”, a afirmat IPS Andrei Andreicuţ.

Potrivit acestuia, foarte mulţi dintre imigranţi sunt creştini, iar în Siria sau Irak au fost multe biserici dărâmate, „creştinii fiind primii expuşi la toate atrocităţile”.

Conform AP, peste 332.000 de refugiaţi din Orientul Mijlociu şi Asia au sosit până în prezent în Europa, în timp ce între statele membre UE există dezacorduri puternice cu privire la gestionarea acestui val fără precedent.

Citește și: Tunelul Canalului Mânecii, BLOCAT de imigranţi

Germania a acceptat mult mai mulţi imigranţi decât restul celor 27 de state membre UE, iar în state de frontieră aflate în prima linie – ca Grecia, Italia, Macedonia, Serbia şi Ungaria – au avut loc confruntări între poliţie şi imigranţi, ciocniri între imigranţi, iar unele persoane au murit pe mare, în contextul în care mii de oameni traversează zilnic Mediterana în ambarcaţiuni periculoase, în schimbul unor sume de bani plătite traficanţilor.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă