Cum vă sună un hot dog cu bacon crocant, maioneză cu trufe, avocado şi salată? Dar un hot dog cu dulceaţă de ceapă roşie, muştar Dijon şi brânză Brie? Dracula dog, autentic românesc cu murături şi sos picant, Chi-Wow-Wow dog cu arome mexicane, învelit în tortilla sau Ming’s dog în interpretare asiatică, împachetat în foaie de orez, sunt numai câteva dintre reţetele inedite de hot dog pe care le puteţi gusta la restaurantul Victoriei 18, din București.
Cârnații sunt făcuți din amestec de carne de vită şi porc, cu ingrediente specifice câte unei bucătării internaţionale. Unii gourmet, alţii clasici sau cum îi vreţi, pentru că vă puteţi face şi singuri hot dog-ul preferat alegând ingrediente dintr-o listă lungă. Pe lângă aceştia, mai găsiţi aici o serie de preparate de fusion street food care aduc pe tavă reţete din cele mai populare culturi culinare din lume, de la cea americană la cea asiatică şi de la cea românească la cea franţuzească.
Conceptul nou pentru România – high street food – îi aparţine lui Tinu Sebeşanu (fondatorul Trend Hospitality, cel care a adus în România branduri precum Hard Rock Cafe, Ramada, Pizza Hut, KFC) şi soţiei sale, Alexandra Sebeşanu, în parteneriat cu Anna Lesko. Şi-au dorit un loc de tipul celor newyorkeze, cu atmosferă relaxată, informală, unde oamenii se opresc să mănânce înainte de a merge în club.
„Voiam un loc unde mănânci ceva bun, într-o atmosferă relaxată, fără să fie nevoie să te coafezi şi să îţi pui tocuri. Să te simţi bine aşa cum ai chef pe moment. Să îţi producă bucuria aceea simplă, spontană, că faci ce vrei şi ţi-e bine. Am creat reţete de hot dogs, în primul rând, pentru că îi ador, dar şi pentru că la noi nu există astfel de mâncare bine făcută decât la unele food truck-uri. Şi acolo găseşti de obicei un fel de mâncare, interpretat în mai multe feluri. Nu e un loc unde să găseşti multe feluri de street food, gătite bine, cu reţete creative, unde să te şi simţi bine, să îţi placă să îţi faci cuib acolo şi să te amuzi cu prietenii la un pahar de şampanie. E un street food dus la un nivel uşor mai sus, de aceea i-am zis high; un loc urban, cool, occidental“, povesteşte Alexandra Sebeşanu.
Designul, creaţia lui Mihai Popescu, autorul unor proiecte precum Wonderful, Biutiful şi Fratelli, e foarte interesant: un mix urban-natural, cu verdeaţă şi o tentă artsy, exact ca locurile de high street food din Occident.
Contacte: Calea Victoriei nr.18, sector 1. Tel.: 0749.416.962 www.facebook.com/pg/Victoriei18, www.victoriei18.ro.
DETALII
Recomandări
Eggscellent dog, rulat cu omletă, seminţe de susan, maioneză cu trufe şi ketchup
Ming’s dog cu legume murate şi ardei iute, coriandru, alune prăjite şi maioneză sriracha
Supă vietnameză Pho cu vită şi legume
Chicken Tikka – piept de pui marinat cu condiment şi orez basmati cu şofran
Preţuri
De la 10 lei – un hot dog pe care ţi-l faci cum vrei, cu ingredientele preferate (2 lei), spre 14 şi 19 lei, cele mai „sofisticate“
De la 19 lei – un fel principal precum Chicken Tikka, 22 lei frigăruile de porc Satay
De la 10 lei – un pahar de vin/prosecco
Ocazii de consum
Gustări, prânz, cină, take away, pentru grupuri
Specific
High street food, bucătării internaţionale