20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialRecomandam

Recomandam

Antena 1, ora 20.30
"Ultimul mohican" (aventuri)
Romanul lui James Fenimore Cooper a fost de nenumarate ori adaptat pentru marile ecrane, prima ecranizare fiind realizata inca din anul 1920. Pentru aceasta seara va propunem varianta lui Michael Mann (si poate si cea mai reusita), ce detine toate "ingredientele" unei productii de calitate: actiune, aventuri, o poveste de dragoste si un actor de exceptie in rolul principal (Daniel Day-Lewis).

TVR 2, ora 22.10
"Ultimul revelion" (drama)
Cum intotdeauna am recomandat cu cele mai bune intentii vizionarea productiilor realizate in Europa (bine, cele care si meritau), nici de data aceasta nu putem trece peste "Ultimul revelion", un film realizat in 1998 in Italia, cu Monica Bellucci in rolul principal. De-a lungul celor doua ore, regizorul Marco Risi urmareste vietile catorva locatari ai unui complex de apartamente din Roma, in ajun de Anul Nou. Desi in aceasta perioada a anului petrecerile se tin lant, personajele noastre insa n-au nici un motiv de bucurie, vestile proaste incep sa curga o data cu lasarea serii. si cum va propunem un film european, sa nu va asteptati la "happy-end"!

Viasat Explorer, ora 18.00
"Spionii zburatori" (documentar)
In razboiul aerian contra Afganistanului, un avion cu o anvergura a aripilor de 16 metri, cunoscut sub numele de Predator, a zburat deasupra pozitiilor talibane, permitandu-le comandantilor americani sa le distruga. Caracteristica aeronavei Predator este ca e manevrata prin radiocomanda si nu are pilot la bord care sa fie ranit. Dupa succesul Predatorului, armata dezvolta o incredibila serie de aeronave robotice inteligente, de la avioane mici care incap intr-un buzunar, pana la monstri ai aerului care pot zbura mii de kilometri. Acest documentar prezinta ultimele proiecte fascinante ale Pentagonului si dezvaluie cateva dintre noile capitole desecretizate din istoria spionajului aerian.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă