19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialRecomandam

Recomandam

tvr cultural, ora 19.55
"Maria Stuart" (drama)
Pentru aceasta seara, amatorilor de filme istorice, postul TVR Cultural le propune "Maria Stuart" (productie Marea Britanie, 1972), un film ce urmareste destinul tragic al ultimului monarh romano-catolic al Scotiei. Nemaifiind dorita in Franta, dupa moartea sotului ei, regina revine in Scotia, fiind totdata si succesoarea de drept la tronul Angliei a verisoarei sale Elisabeta. Aici va intra intr-o lume a intrigilor, mai ales ca Elisabeta va incerca prin orice mijloace s-o impiedice sa preia controlul. Un film cu Glenda Jackson, Timothy Dalton, Nigel Davenport si Vanessa Redgrave in rolurile principale, cea din urma fiind nominalizata la premiile Oscar pentru interpretarea reginei Maria Stuart.

MGM, ora 19.45
"Ratacire" (drama)
Un film cu si despre adolescenti, ce aduce in centru patru tinere care intampina probleme atat in viata personala, cat si in familie, toate incercand sa gaseasca un drum spre mult visata fericire, dar nu au parte decat de si mai multe probleme. "Foxes" urmareste dificilul drum spre maturitate a celor patru adolescente din Los Angeles (printre care o veti putea urmari si pe Jodie Foster), care fac tot posibilul pentru a tine piept tentatiei de a consuma droguri, bauturi alcoolice, de a face sex, dar si de a se ridica la standardele parintilor lor.

viasat explorer, ora 20.00
"Blindati si periculosi" (documentar)
Lideri mondiali. Presedinti de companii. Celebritati. Acestia sunt vazuti drept cei mai puternici oameni din lume, dar si cei mai vanati. Poate ca nu sunt capabili sa-i opreasca pe atacatori peste tot, dar pot opri gloantele acestora – intr-o masina placata cu 10 cm de otel, cu geamuri blindate. Documentarul prezinta cele mai sigure automobile, acele masini care pot "supravietui" unui atac cu grenade si focului de la un AK-47 si pot strabate zone de razboi, iar arsenalul lor ascuns l-ar face invidios pana si pe James Bond.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă