14.9 C
București
luni, 26 februarie 2024
AcasăSpecialRealitatea TV se lanseaza la Roma si Madrid

Realitatea TV se lanseaza la Roma si Madrid

Realitatea TV va lansa sambata, pe 1 decembrie, un nou program dedicat romanilor din strainatate, dar si rudelor lor din tara. Prin intermediul a doua subredactii, infiintate la Roma si Madrid, postul va prezenta stiri, povesti si informatii utilitare cu si despre acestia.

Pentru emisiunea "Realitatea fara frontiere", ce va fi difuzata de luni pana vineri, vor lucra pentru inceput doua echipe formate din jurnalisti deplasati de la Bucuresti si corespondentii internationali ai televiziunii, urmand sa fie cooptati si oameni noi din cele doua tari.
"Birourile RTv de la Roma si Madrid fac parte dintr-un proiect mai mare, care prevede multiplicarea acestora si in alte tari cu minoritati romanesti importante, precum Marea Britanie, Franta sau Germania. Ele sunt permanente si vor produce un program zilnic in cadrul stirilor Realitatea de la ora 17.00", ne-a declarat Robert Tatarus, director general Realitatea TV.
Primii ziaristi trimisi in capitalele celor doua tari sunt Ioana Molla, Mirela Voicu si Robert Iosub, la Roma, iar la Madrid lucreaza deja Andra Miron si Cristina Lincu. "Timingul pentru constructia celor doua echipe este de o luna. La sfarsitul acestui interval, in cele doua birouri ar trebui sa existe oameni noi, echipe complete, capabile sa scrie stiri, sa filmeze si sa faca transmisii in direct", afirma directorul general. Pe langa emisiunea zilnica, jurnalistii vor mai avea interventii in cadrul jurnalelor si dezbaterilor din studiourile de la Bucuresti, "in care este necesara expertiza lor jurnalistica".
Subiectele ce se preconizeaza ca vor fi difuzate se doresc a fi si de ajutor romanilor din diaspora. "Vom vorbi fara prejudecati despre romanii care fac rau, dar si despre cei care ne fac sa ne mandrim cu ei. si, important, vom incerca sa avem un rol de "utilitate publica" atat pentru cei care muncesc sau doar traiesc acolo, cat si pentru rudele ramase in tara", a precizat Robert Tatarus. Totodata, acesta spera ca aparitia subredactiilor sa ii faca pe italieni si spanioli sa gandeasca altfel despre Romania.
"Prima intalnire cu birourile RTv din Italia si Spania va avea loc pe 1 decembrie, de Ziua Nationala. Un program special, «Nascut pe 1 decembrie», va aduce in Romania atat povestile triste, cat si destinele fericite ale compatriotilor nostri", a precizat Robert Tatarus.
In cele doua tari, programul Realitatea TV poate fi urmarit fie pe Internet, fie prin satelit.

Cu un pas Inainte
» Primele subredactii In strainatate

"Realitatea TV devine prima televiziune comerciala din Romania care isi lanseaza birouri in strainatate. Lansarea de pe 1 decembrie nu este un moment ales intamplator – este Ziua romanilor de pretutindeni, primul an in care romanii devin parte importanta a realitatii europene, in primul an in care Romania devine cu adevarat europeana", se arata in comunicatul de presa al postului TV.

Cele mai citite

Războiul din Ucraina, o imensă mașinărie de spălat bani

Afirmația din titlu nu-mi aparține. Ea a fost formulată de Mitch McConnell, liderul minorității republicane din Senatul american. Marii investitori își freacă mâinile. E...

Agent Green dezvăluie cum se distrug pădurile din Munții Rodnei

Organizația Agent Green difuzează cel de-al treilea episod al serialului ”Jaf în Parcul Național Munții Rodnei”, în care prezintă situația de pe raza Ocolului...

Războiul din Ucraina, o imensă mașinărie de spălat bani

Afirmația din titlu nu-mi aparține. Ea a fost formulată de Mitch McConnell, liderul minorității republicane din Senatul american. Marii investitori își freacă mâinile. E...
Ultima oră
Pe aceeași temă