13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialReacțiile oficialilor europeni după atacul din Suedia. Jean Claude Junker: Un atac...

Reacțiile oficialilor europeni după atacul din Suedia. Jean Claude Junker: Un atac împotriva unui stat membru UE este un atac împotriva tuturor

Oficialii europeni, șefi de stat, premieri și lideri ai instituțiilor din cadrul UE, au condamnat atacul din Suedia, transmițând poporului suedez mesaje de solidaritate și încurajare. 

"Gândurile noastre sunt alături de poporul suedez după evenimentele tragice de astăzi de la Stockholm', a afirmat într-un comunicat președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. 'Un atac împotriva unui stat membru (al UE) este un atac împotriva noastră, a tuturor', a completat el. 'Suntem uniți în solidaritatea cu poporul Suediei și autoritățile suedeze pot conta pe sprijinul Comisiei Europene', a asigurat președintele executivului comunitar.

La rândul său, președintele Consiliului European, Donald Tusk, a postat pe Twitter un mesaj de susținere. ''Inima mea este la Stockholm în această după-amiază', a scris el. 'Gândurile mele sunt alături de victime teribilului atac de astăzi și de familiile și prietenii lor", a adăugat Tusk.

Tot pe Twitter a postat un mesaj și purtătorul de cuvânt al cancelarului german Angela Merkel, Steffen Seibert. 'Suntem împreună împotriva terorismului' și 'gândurile noastre merg către oamenii din Stockholm, către răniți și apropiații lor', a menționat oficialul german.

Conform unui bilanț provizoriu, cel puțin trei persoane au murit și alte câteva au fost rănite vineri după ce un camion furat a pătruns în mulțimea de pe o arteră comercială și apoi s-a izbit în vitrina unui magazin în centrul capitalei Suediei.



Citește și: FOTO + VIDEO. Un camion a intrat în mulțime, la Stockholm, omorând trei oameni și rănind alți opt. Autoritățile suedeze suspectează că ar fi un atac terorist. Martorii informează că la Gara Centrală s-au auzit focuri de armă

Un camion a intrat în mulțime, la Stockholm, capitala Suediei, și potrivit poliției, un prim bilanț indică doi morți și mai mulți răniți. Autoritățile suedeze suspectează că ar fi vorba de un atac terorist, însăprind măsurile de securitate. Autoutilitara  ar fi intrat într-o zonă din apropierea mallului Ahlens City, iar mulțimea, turiști și localnici laolaltă, a fugit, potrivit martorilor oculari. Incidentul a avut loc în jurul orei locale 15.00. De asemenea, au fost împușcături și la gara centrală din capitala Suediei, spun mai mulți martori oculari.



 

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă