15.2 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialVIDEO Reacții după victoria Simonei Halep. Ilie Năstase: “Am spus mereu că...

VIDEO Reacții după victoria Simonei Halep. Ilie Năstase: “Am spus mereu că va deveni numărul 1”. L’Equipe: “Simona a jucat perfect”. Virginia Ruzici: „Un moment extrem de emoționant”

Fostul tenisman Ilie Năstase a declarat, sâmbătă, la Digi Sport, că Simona Halep a fost mai agresivă, fapt care a propulsat-o pe locul 1 WTA. Cuvinte de laudă la adresa Simonei au avut și fosta câștigătoare la Roland Garros, Virginia Ruzici, dar și presa din întreaga lume.

"Am spus mereu că va deveni numărul 1 când va veni momentul. Cred că şi-a îmbunătăţit serviciul al doilea şi a fost mai agresivă. Pentru tenis este mult, este un ciclu acum şi în viitor şi băieţii se vor ridica la nivelul fetelor. Problema e că de acum toate vor s-o bată pe ea. Pavel e foarte bine că a venit, pentru că vorbeşte româneşte, e mai aproape de ea, se cunosc de mai mult timp", a spus Năstase, la Digi Sport.


Virginia Ruzici, fostă câștigătoare la Roland Garros, a fost, la rândul său, impresionată de victoria Simonei. "E un moment extrem de emoționant. Nu credeam că voi mai trăi în tenisasemenea momente extraordinare. Simona e mare, e enormă! E un moment extrem de important pentru ea, dar și pentru tenisul românesc. Din punct de vedere psihologic cred că va fi mai ușor pentru Simona, pentru că de acum înainte va juca fiecare meci atât de bine cât poate, fiind eliberată de această presiune de a ajunge numărul 1. Va reuă cși sâștige și turnee de Grand Slam", a declarat Ruzici la TV Digi Sport.

Stere Halep, tatăl Simonei Halep, a declarat că a reuşit să discute puţin cu fiica sa, după ce a câştigat meciul cu Jelena Ostapenko. "Am trecut greul, acum putem sta relaxaţi. Am ajuns acolo unde ne-am dorit de ani de zile. Am trăit intens această partidă, am avut de mai multe şansa, dar din eşecuri te consolidezi, iar rezultatele vin. Am vorbit puţin cu ea. <Tată, am reuşit să ajungem numărul 1>, asta mi-a spus. Apoi am izbucnit în lacrimi şi am zis să vorbim mai târziu, când ne potolim. Eu am izbucnit în lacrimi mai mult ca ea. Înfrâgerile sunt cele mai bune, pentru a parcurge un drum atât de lung. La ea nu a fost noroc, a fost multă muncă şi trudă. Ea trebuie să muncească mult pentru a realiza lucruri mari. Primul telefon l-am primit de la Gică Hagi. Ne-a urat să rămânem numărul 1 şi să câştige Grand Slam-uri", a declarat Stere Halep la Digisport.

Și presa internațională a reacționat după victoria jucătoarei române. Simona Halep a jucat perfect meciul cu Jelena Ostapenko şi a devenit noua regină a clasamentului WTA, a scris cotidianul francez L'Equipe.

"Halep face istorie şi devine al 25-lea lider WTA", a titrat site-ul WTA, care aminteşte că Simona Halep a devenit "prima jucătoare din ţara sa care ajunge numărul 1 în lume".

"Ascensiunea ei întrerupe supremaţia lui Garbine Muguruza, care a petrecut numai patru săptămâni în această poziţie. Halep este a cincea femeie care ajunge pe locul 1, după Angelique Kerber, Serena Williams, Karolina Pliskova şi Garbine Muguruza. Performanţa sa vine după calificarea în a cincea finală din acest an, la Beijing. În ultimele 52 de săptămâni, Halep a câştigat Open-ul Madridului pentru al treilea titlu Premier Mandatory din cariera sa, a ajuns în finală la Roland Garros, Roma şi Cincinnati şi în sferturi la Wimbledon. În acest sezon a avut cinci victorii contra jucătoarelor din top 10 şi a ajuns în sferturi în 11 din ultimele 13 turnee ale sale. La finalul Wimbledon-ului, Halep a devenit jucătoarea activă cu cea mai lungă perioadă în care s-a aflat în top 10. A intrat între primele zece jucătoare ale lumii pe 27 ianuarie 2014 şi se află acolo începând de atunci", au scris cei de la WTA.

Simona Halep va urca începând de luni, pentru prima dată în carieră, pe locul 1 WTA, după ce a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-2, 6-4, pe letona Jelena Ostapenko, în semifinalele China Open. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă