12.9 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăSpecialReacţia Vaticanului despre referendumul din Irlanda privind căsătoriile gay

Reacţia Vaticanului despre referendumul din Irlanda privind căsătoriile gay

Referendumul din Irlanda, care a legalizat căsătoriile între persoane de acelaşi sex, reprezintă o “înfrângere pentru umanitate”, a apreciat un oficial de rang înalt de la Vatican, relatează Mediafax.

Este vorba de prima reacţie a unui oficial de rang înalt de la Vatican de la desfăşurarea, vinerea trecută, în Irlanda, a unui referendum privind legalizarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex.

“Am rămas foarte întristat de rezultatul” referendumului din Irlanda, a recunoscut secretarul de stat al Sfântului Scaun, cardinalul Pietro Parolin, potrivit site-lui postului de radio al Vaticanului.

“Nu cred că putem vorbi doar despre o înfrângere a principiilor creştine, ci şi despre o înfrângere pentru umanitate”, a apreciat el.

La capătul unui referendum istoric desfăşurat vineri, irlandezii au votat în favoarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex. Potrivit rezultatelor finale, 62,1% dintre irlandezi au votat pentru legalizarea mariajului gay, în timp ce 37,9% s-au pronunţat împotrivă. Votul din Irlanda reprezintă un pas important pentru demersul privind legalizarea acestui tip de mariaj, ţinând cont că aceasă ţară este predominant catolică şi homosexualitatea a fost pedepsită până în 1993.

Irlanda este prima ţară care aprobă prin referendum căsătoriile între persoanele de acelaşi sex.

Nouăsprezece ţări din lume au legalizat căsătoriile între persoanele de acelaşi sex.

Cele mai citite

După Transnistria, alt pericol în Republica Moldova: Autonomia Găgăuză, cu 98% la sută din locuitori pro-Rusia

În contextul în care pe 28 februarie autoritățile de la Tiraspol ar urma să ceară anexarea Transnistriei la Rusia, este posibil ca Putin...
Ultima oră
Pe aceeași temă