11.3 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăSpecialSindicaliștii din Educație cer mărirea salariilor, după creșterile din Sănătate: Se creează...

Sindicaliștii din Educație cer mărirea salariilor, după creșterile din Sănătate: Se creează o nedreptate inacceptabilă

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) a declarat, miercuri, că decizia de majorare a salariilor a angajațiilor din Sănătate este una justă, însă a ținut să precizeze că și salariile din Educație ar trebui mărite.

”După majorările substanțiale acordate înalților demnitari și cele anunțate pentru sănătate, se impune ca reprezentanții Guvernului să regândească, împreună cu sindicatele, calendarul creșterilor salariale stabilit prin Acordul semnat anul trecut, conform căruia salariile ar urma să crească cu 34 % până la finalul anului 2017”, se arată în comunicatul FSLI. 

Citește și: Reacția TRANȘANTĂ a medicilor, după propunerea lui Ponta de a reglementa șpaga

În acest context, președintele FSLI, Simion Hăncescu, a ținut să sublinieze procentul de 34%, față de cel de 100 % promis a se acorda salariaților din sănătate tot până la finalul anului 2017, ar crea un dezechilibru major între cele două domenii strategice. 

”Acest procent de 34%, față de cel de 100 % promis a se acorda salariaților din sănătate tot până la finalul anului 2017, ar crea o nedreptate inacceptabilă și un dezechilibru major între cele două domenii strategice”, a declarat Simion Hancescu.

Din luna martie a.c., salariul net al unui învățător debutant este de 780 de lei, al unui profesor debutant este de 830 de lei, al unui profesor cu definitivatul este de 836 de lei, iar al unui profesor la final de carieră este de 1.825 de lei, se mai arată ăn sursa citată.

Citește și: Salariile medicilor CRESC cu 25% de la 1 OCTOMBRIE. Care este IMPACTUL BUGETAR

”Dacă Guvernul nu va face efortul de a găsi o soluție de majorare suplimentară și pentru salariații din învățământ, cu siguranță că numeroasele mesaje de revolt, pe care le-am primit, se vor transforma în fapte, ceea ce înseamnă că Executivul trebuie să se aștepte la proteste de amploare. Ne-am dori ca, pe 14 septembrie, anul școlar să înceapă în cele mai bune condiții pentru elevi și dascăli”, a adăugat liderul F.S.L.I.

 

 

 

Cele mai citite

După Transnistria, alt pericol în Republica Moldova: Autonomia Găgăuză, cu 98% la sută din locuitori pro-Rusia

În contextul în care pe 28 februarie autoritățile de la Tiraspol ar urma să ceară anexarea Transnistriei la Rusia, este posibil ca Putin...
Ultima oră
Pe aceeași temă