21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialReacția președintelui mexican, după ce Donald Trump a semnat ordinul prin care...

Reacția președintelui mexican, după ce Donald Trump a semnat ordinul prin care va începe construcția zidului la frontiera cu Mexicul: În loc să ne unească, ne desparte

Președintele mexican Enrique Pena Nieto a condamnat, miercuri, decizia președintelui american Donald Trump de a semna ordinul executiv prin care se va începe construcția zidului la frontiera dintre Statele Unite și Mexic, informează AFP, citat de Agerpres.

„Regret și condamn decizia Statelor Unite de a continua construcția zidului care, de ani de zile, în loc să ne unească, ne desparte. Mexicul nu crede în ziduri. Am spus-o de mai multe ori: Mexicul nu va plăti niciun zid„, a spus Pena Nieto într-un mesaj video difuzat pe contul său de Twitter. 

 

Mircuri, Donald Trump a luat o serie de măsuri împotriva imigrației ilegale. Astfel, președintele Ernesto Pena Nieto a reacționat anunțând că a cerut celor 50 de consulate mexicane din SUA să se transforme în „adevărați apărători ai drepturilor migranților mexicani”.

Deși opoziția i-a cerut  să își anuleze întâlnirea programată cu Trump, la Washington, președintele mexican nu a făcut un anunț în acest sens. În aceeași zi, ministrul de externe Luis Videgaray Caso a anunțat, potrivit Reuters, că Pena Nieto se va întâlni cu omologul său american, așa cum era stabilit.

Preşedintele Donald Trump a semnat miercuri ordonanţa executivă care prevede construirea unui zid la frontiera Statelor Unite cu Mexicul, relatează presa americană. Documentul a fost semnat în cursul unei ceremonii desfăşurate la Departamentul pentru Securitate Internă al SUA. În acest cadru, președintele Trump a anunțat că va lua măsuri de reducere a fondurilor federale pentru autorităţile statale şi regionale care nu iau măsuri ferme de combatere a imigraţiei.


Citește și: Președintele Donald Trump a semnat ordinul pentru construirea zidului la granița SUA cu Mexicul


 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă