2.5 C
București
joi, 21 noiembrie 2024
AcasăSpecialRăzboiul clanurilor. De ce se luptă Cămătarii cu Sportivii

Războiul clanurilor. De ce se luptă Cămătarii cu Sportivii

Credeaţi că au dispărut clanurile interlope din Capitală? Ei bine, nu. Grupările Cămătarilor şi Sportivilor se luptă de aproape şase luni pentru influenţă, timp în care s-au înjunghiat ori s-au împuşcat, uneori chiar sub nasul autorităţilor.

Conform surselor Mediafax, scandalul de miercuri de la Popeşti-Leordeni este continuarea unor tensiuni mai vechi între clanurile interlope din Capitală, care au început frământările încă de când Ioan Balint, alias Nuţu Cămătaru, a ieşit din închisoare, în condiţiile în care aceste grupări preluaseră o parte din afacerile pe care Cămătarii le abandonaseră o dată cu arestarea lor în anul 2004.

În acest context, pentru a se impune în faţa lui Nuţu Cămătaru, mai mulţi membri ai numerosului clan Vancică l-ar fi agresat, în Centrul Istoric, pe ginerele lui Balint. Acesta nu ­şi-ar fi lăsat ruda nerăzbunată şi l-ar fi bătut, la Constanţa, pe şeful clanului Vancică, cunoscut sub numele de Lică, pe care l-ar fi întâlnit întâmplător la o gală de K1 organizată pe litoral.

Pentru a putea face faţă războiului cu oamenii Cămătarilor, liderii clanului Vancică ar fi recurs la o alianţă cu gruparea Sportivilor. În paralel, aceştia ar fi investit inclusiv în achiziţionarea de autoturisme şi arme de foc, pe care să le folosească la nevoie. Pe fondul acestor tensiuni, în luna august, Fane, unul dintre nepoţii lui Lică Vancică, l-a înjunghiat, într-un hotel de lux, pe Mihăiţă Cămătaru, fiul adoptiv al lui Vasile Balint, alias Sile Cămătaru.

La scurt timp după acest incident, au avut loc ciocniri răzleţe între clanuri, scandalurile intensificându-se, spun sursele citate, în ultima lună, când în cartierul Berceni, fieful grupării Sportivilor, ar fi avut loc trei bătăi generate de raiduri organizate de oamenii Cămătarilor. Două dintre aceste scandaluri s-ar fi consumat în zona Văcăreşti, iar al treilea lângă ştrandul „Moteşti”.

Cum au început ostilităţile de la Popeşti-Leordeni

Miercuri, Cămătarii ar fi organizat un nou raid, de această dată în Popeşti Leordeni, ţinta ­atacului fiind Robert Nica, liderul grupării Sportivilor, care se ­ocupă în zonă de reabilitarea termică a unor blocuri.

După un schimb de focuri, participanţii la scandal au părăsit repede zona, înainte de apariţia poliţiştilor, în condiţiile în care interlopii aflaţi de ambele părţi ale baricadei ar fi convenit să nu colaboreze cu autorităţile.

În acest context, Adrian Bică, tânărul împuşcat în plămân, a fost transportat la spital de către un apropiat, fără a fi contactat numărul de urgenţă 112 de către cei care au participat la conflict. Poliţiştii au fost totuşi alertaţi de cetăţeni care auziseră focurile de armă şi sunaseră la 112.

Parchetul Tribunalului Ilfov a deschis un dosar privind răfuiala din Popeşti-Leordeni, în care au fost implicate opt persoane şi care s-a soldat cu împuşcarea lui Bică, ulterior operat pentru a se scoate proiectilul, dar şi pentru extirparea unui lob pulmonar. La locul conflictului armat s-a deplasat o echipă mixtă, formată din lucrători ai mai multor structuri de poliţie din Ilfov şi Bucureşti care, sub coordonarea unui procuror, a efectuat o serie de cercetări, acestea fiind continuate şi în cursul zilei de joi. Astfel, au fost prelevate numeroase urme materiale, ce urmează a fi expertizate criminalistic.

„Din primele cercetări a rezultat faptul că persoanele vătămate se aflau într-un autoturism, care a fost distrus în proporţie semnificativă în urma atacului cu arme albe şi cu arme de foc neletale, dar folosindu-se muniţie modificată nelegal, atac comis de un grup de şase-opt persoane care, conform informaţiilor preliminare, purtau cagule”, arată Ministerul Public.

Potrivit unor surse din Poliţie, miercuri, în jurul orei 21.00, la câteva ore după ce în Popeşti-Leordeni avusese loc conflictul între membri ai grupării Sportivilor şi ai clanului Cămătarilor, judiciariştii bucureşteni au oprit, pe o stradă din sectorul 4, un autoturism de teren Range Rover, de culoare albă, în care, alături de alte trei persoane, se afla liderul grupării Sportivilor, Robert Nica, însoţit de trei dintre locotenenţii săi.

Robert Nica a fost ridicat împreună cu celelalte trei persoane, interlopii având asupra lor un pistol cu gaze, modificat în aşa fel încât să tragă cu bile din metal, şi un cuţit lung de 35 de centimetri, au mai declarat sursele citate. Toţi patru au fost predaţi autorităţilor ilfovene, care instrumentează ancheta în acest caz.

Doi bărbaţi, aflaţi într-un autoturism cu geamurile sparte, în apropiere de locul conflictului, fuseseră deja prinşi, la scurt timp după incident, de poliţiştii bucureşteni şi duşi, pentru audieri, la Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Ilfov. 

Cele mai citite

Cât vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegerile prezidențiale și parlamentare

Autoritățile accelerează pregătirile pentru alegerile prezidențiale și parlamentare, stabilind indemnizațiile pentru membrii secțiilor de votare. Membrii secțiilor de votare vor câștiga între 240 și...

România, codașă la salarii nete în regiune: Angajații rămân cu mai puțini bani „în mână”

Deși România are taxe pe muncă aparent mai mici decât alte țări din regiune, angajații rămân cu cea mai mică sumă netă din cinci...

Scutirea de impozit pe câștigurile crypto în România ar putea aduce la lumină sute de milioane de euro

Investitorii în criptomonede din România ar putea declara câștiguri de câteva sute de milioane de euro, grație excepției fiscale adoptate recent, care elimină impozitul...
Ultima oră
Pe aceeași temă