18.9 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialRăzboinicii din USL "îngheaţă" investiţiile în sănătate

Războinicii din USL „îngheaţă” investiţiile în sănătate

Ranchiuna candidatului USL împotriva preşedintelui CJ Galaţi a blocat investiţiile şi majorarea alocaţiei de hrană a orfanilor.

 

Tensiunile provocate în filiala USL Galaţi de nominalizările pentru alegerile locale au atins cote maxime, ducând chiar la blocarea unor investiţii. Candidatul USL la preşedinţia Consiliului Judeţului (CJ) Galaţi, Nicolae Bacalbaşa (PSD), îi poartă ranchiună celui care era considerat potenţialul candidat al PSD şi USL la preşedinţia CJ, Eugen Chebac, actualul preşedinte al CJ. După ce Chebac a anunţat că va candida independent, iar ulterior i s-a oferit şi susţinerea UNPR, liderii locali ai USL au declanşat războiul împotriva sa.

La ultima şedinţă a CJ, Bacalbaşa, devenit lider al grupului PSD, a ţinut să îşi delimiteze teritoriul, cerându-i lui Chebac să scoată de pe ordinea de zi primele două puncte, referitoare la aprobarea documentaţiei şi proiectului tehnic pentru investiţia „modernizare acces personal, pacienţi, vizitatori şi parcare Spital Judeţean Sf. Apostol Andrei”. Proiectul este necesar, pentru că înseamnă şi înfiinţarea la intrarea în fiecare secţie din spital a unei „recepţii” în care bolnavii să se întâlnească cu rudele, evitându-se ca vizitatorii să ajungă în saloane, deranjând activitatea medicilor şi asistentelor şi inducând riscul producerii unor infecţii intraspitaliceşti. Bacalbaşa a cerut pentru a 2-a oară scoaterea de pe ordinea de zi a acestei investiţii, după ce o mai făcuse şi în septembrie.

Preşedintele Chebac a refuzat eliminarea proiectelor, iar liderul grupului PSD, Nicolae Bacalbaşa, şi lidera consilierilor PNL, Tania Bogdan, au ameninţat că nu vor vota ordinea de zi. Preşedintele CJ a supus la vot ordinea de zi, consilierii PSD şi PNL au votat „împotrivă” şi pentru că nu s-a întrunit cvorumul, ordinea de zi a fost respinsă, iar şedinţa a fost suspendată. A fost blocată nu numai investiţia menţionată, ci şi majorarea cu 20% a alocaţiei de hrană pentru copiii din centrele Protecţiei Copilului şi reabilitarea centralei termice de la Spitalul TBC. „Din punct de vedere procedural, cred că astfel de situaţii or să fie evitate”, ne-a asigurat preşedintele PNL Galaţi, Victor Dobre.  Text Box:

False preocupări pe tema igienizării

În respingerea investiţiei de la Spitalul „Sf. Andrei”, Nicolae Bacalbaşa a invocat că sunt alte priorităţi de investiţii, cum ar fi igienizarea secţiilor din spital. Numai că igienizarea secţiilor nu este o „investiţie”, ci ţine de activitatea curentă de administrare a spitalului. Ancheta Ministerului Sănătăţii în legătură cu decesele a doi pacienţi în iulie la spitalul din Galaţi a relevat grave deficienţe la Secţia Reanimare, al cărei şef era chiar Nicolae Bacalbaşa şi unde perfuziile şi perfuzoarele erau depozitate pe pardoseală. Tot atunci a ieşit la iveală că secţia lui Bacalbaşa a fost igienizată la presiunile chirurgilor, nu la iniţiativa şefului secţiei.

Cele mai citite

Economia României în declin: Încrederea s-a deteriorat în trimestrul al treilea

Încrederea în economia României a continuat să se deterioreze în septembrie și pe parcursul trimestrului al treilea, ceea ce indică o posibilă încetinire a...

Mircea Geoană ia apărarea jurnaliștilor americani și celui român anchetați de Rusia

Libertatea de exprimare nu este doar un drept, ci şi o responsabilitate, afirmă Mircea Geoană, candidat independent la alegerile prezidenţiale. El condamnă "cu toată fermitatea"...

Norvegia renunță la acordarea automată a azilului pentru refugiații ucraineni

Guvernul Norvegiei a anunțat vineri că încetează de îndată politica de acordare automată a azilului pentru refugiații ucraineni, marcând o schimbare semnificativă în abordarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă