9.4 C
București
luni, 28 octombrie 2024
AcasăSpecialRazboi sindical la CJAS Mures

Razboi sindical la CJAS Mures

– Sindicalistii o acuza pe directoarea Csiki ca nu respecta drepturile angajatilor.

Directorul general al CJAS Mures, Zsuzsanna Csiki, este din nou in conflict cu membrii sindicatului "Solidaritatea" din institutie. Intr-o scrisoare deschisa data ieri publicitatii, sindicalistii din CJAS Mures o acuza pe Csiki ca nu respecta drepturile angajatilor si nici drepturile sindicatului ca persoana juridica. "Nu am fost informati cu privire la faptul ca exista un Acord Colectiv de Munca si un contract colectiv de munca la nivel de grup de unitati care se aplica la nivelul CAS Mures, care este in vigoare inca de anul trecut. Ca urmare, toate drepturile ce au fost negociate in cadrul acestora nu sunt respectate", spun sindicalistii. Ei o acuza pe directoarea CJAS Mures ca ii sicaneaza inca de la constituire. "Am fost cooptati in comisia paritara constituita la nivelul CAS Mures doar dupa doua vizite la Prefectura la Comisia de Dialog Social, iar in aceasta comisie paritara nu se intampla nimic.

 

Am prezentat problemele cu care ne confruntam in cadrul singurei sedinte a acestei comisii, probleme care treneaza de luni de zile si… nimic. Astfel, nu avem un spatiu in care sa ne desfasuram activitatea, nu suntem invitati la sedintele Consiliului de Administratie, nu suntem consultati cu privire la utilizarea fondurilor destinate pentru stimularea performantelor profesionale, nu participam la elaborarea planului de perfectionare si formare profesionala.", arata sindicalistii din CJAS Mures. Ei spun, de asemenea, ca in institutie exista angajati incadrati gresit in grilele de salarizare, iar conducerea CJAS nu face nici un demers pentru a indrepta erorile, desi sindicatul a sesizat aceste aspecte. Nu in ultimul rand, reprezentantii sindicatului "Solidaritatea" atrag atentia ca la CJAS Mures nu exista angajat un medic de intreprindere sau medic de medicina muncii pentru supravegherea starii de sanatate a angajatilor si cer ITM sa inceapa verificari la CJAS Mures.

 

"Pe aceasta cale protestam impotriva metodelor manageriale aplicate, a atitudinii arogante si a dispretului manifestat de managerul institutiei fata de prevederile legale si fata de angajatii institutiei", conchid sindicalistii in numele carora semneaza scrisoarea deschisa liderul CNSLR Fratia Mures Calin Orlando Cocis.

REACTIE
Zsuzsanna Csiki, respinge acuzatiile ce i se aduc si spune ca nu intelege cum se face ca, din cele doua sindicate din institutie doar unul este nemultumit, iar celalalt nu. Mai mult, directorul CJAS Mures afirma ca sindicalistii din "Solidaritatea" incearca sa capteze atentia opiniei publice si "face atmosfera". Ea spune ca un exemplu in acest sens este solicitarea angajarii unui medic de intreprindere in conditiile in care un asemenea post nu exista la CJAS Mures.

Cele mai citite

Adolescent de 15 ani mort într-un accident pe un drum din județul Dolj

Un adolescent de 15 ani și-a pierdut viața duminică după-amiază într-un accident tragic pe drumul județean 561 B, la intrarea în satul Zăval, județul...
Ultima oră
Pe aceeași temă