9.4 C
București
luni, 28 octombrie 2024
AcasăSpecialRazboi rece intre Rusia si Georgia

Razboi rece intre Rusia si Georgia

Un adevarat razboi rece s-a instalat intre Rusia si Georgia, amenintarile venite de la Kremlin fiind dublate de masuri severe impotriva gruzinilor din Moscova.
„Nu sfatuiesc pe nimeni sa vorbeasca Rusiei recurgand la provocare si santaj”, a avertizat ieri presedintele rus Vladimir Putin, precizand ca se refera la Georgia, tara cu care Moscova a suspendat legaturile aeriene, terestre, maritime si postale. In ciuda unui apel venit de la Washington, Rusia a decis sa mentina aceste sanctiuni, ca riposta la arestarea de catre Tbilisi a patru ofiteri rusi acuzati de spionaj.
Georgienii din Rusia au devenit tinta politistilor, care-i controleaza la tot pasul. „Am primit o circulara care ordona masuri severe fata de georgienii din Moscova, sa nu fie lasati nepedepsiti nici chiar dupa delicte minore”, a declarat pentru AFP o sursa din politia moscovita. Cazinoul Kristall din capitala rusa a fost inchis pe motiv ca este controlat de „structuri criminale” gruzine, iar hotelul Tbilisi, utilizat de diplomati georgieni, va fi „predat proprietarilor legali”, informa presa rusa.
Presedintele Georgiei, Mihail Saakasvili, s-a declarat gata sa „deschida dialogul” cu Moscova, cu conditia ca independenta tarii sale sa nu fie afectata, atragand atentia Rusiei ca nu poate continua „sa-si intimideze vecinii”.

Cele mai citite

Adolescent de 15 ani mort într-un accident pe un drum din județul Dolj

Un adolescent de 15 ani și-a pierdut viața duminică după-amiază într-un accident tragic pe drumul județean 561 B, la intrarea în satul Zăval, județul...
Ultima oră
Pe aceeași temă