20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecial"Război" pentru Mamaia

„Război” pentru Mamaia

Planul Urbanistic Zonal al staţiunii Mamaia, votat de Consiliul Local, a fost anulat de Tribunalul Constanţa după o plângere a Inspectoratului de Construcţii.

Tribunalul Constanţa a anulat hotărârea Consiliului Local Municipal 302/2009, prin care fusese aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru Mamaia. Hotărârea a fost comunicată părţilor în cursul zilei de luni. Acţiunea a fost introdusă de Inspectoratul de Stat în Construcţii în luna august, ca urmare a controlului efectuat de inspectorii instituţiei la Primăria Constanţa. „Cu ocazia controlului, inspectorii au constatat o serie de neconformităţi în aprobarea PUZ Mamaia, în speţă acesta a fost aprobat în lipsa avizelor de la Ministerul Turismului, MApN, MI, SRI şi de la DADL”, a declarat Gigi Chiru, directorul Inspectoratului Teritorial în Construcţii Constanţa. De asemenea, a fost constatată şi lipsa procesului verbal de delimitare a zonei costiere. Deşi la dosarul instanţei municipalitatea s-a apărat depunând o adresă emisă de Prefectura Constanţa şi anume adresa 6246/28.05.2009, prin care se constată ca fiind legală hotărârea prin care a fost aprobat PUZ Mamaia, instanţa a considerat că Primăria Municipiului Constanţa nu a respectat legea, la iniţierea şi aprobarea PUZ Mamaia. „Sentinţa Tribunalului reprezintă o confirmare a faptului că acţiunile noastre de combatere a nerespectării legii de către emitenţii de autorizaţii sunt juste,” a mai spus Chiru.

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a declarat, la sfârşitul lunii aprilie, la Constanţa, că Mamaia riscă să devină „o aglomerare urbană”, dar a precizat că MDRT nu blochează dezvoltarea staţiunii Mamaia, avizul ministerului pentru PUZ putând fi dat după ce planul urbanistic este modificat.     

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă