22.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialRăzboi pentru consilierii locali

Război pentru consilierii locali

Democrat-liberalii constănţeni au o serie de consilieri locali cărora le-a fost retras sprijinul politic, dar aceştia continuă să fie în funcţie, pentru că locurile nu au fost vacantate de Consiliile Locale.

 

Pe lângă municipiile Constanţa şi Mangalia, unde cazurile sunt cunoscute de mult timp, în aceeaşi situaţie se află şi comuna Agigea, acolo unde, deşi consilierilor locali le-a fost prezentat un proiect de hotărâre vizând vacantarea postului Mihaelei Hortolomei, căreia i-a fost retras sprijinul politic de la PDL, aceştia s-au abţinut de la vot. Conform declaraţiei primarului comunei, Cristian Cârjaliu, proiectul de hotărâre a fost supus aprobării luna trecută, dar doar 3 consilieri locali au votat „pentru”, ceilalţi 11 abţinându-se de la vot.

„Eu nu pot să vin să impun votul în Consiliul Local”, a explicat Cârjaliu situaţia în care se află consilierul în funcţie, deşi are sprijinul politic retras. Edilul-şef de la Agigea spune că a primit hârtiile de la PDL în care era anunţat de retragerea sprijinului politic, a convocat şedinţă ordinară de CL, numai în cadrul acesteia putând fi vacantat un post de consilier, iar unul dintre aleşii locali a introdus, pe ordinea de zi, proiectul de hotărâre privind vacantarea postului lui Hortolomei. Numai că proiectul de hotărâre nu a primit numărul de voturi necesar pentru a trece. „Noi am convocat şedinţe de consiliu ordinare şi consilierii s-au abţinut. Au spus: «dom-le e criză, CL funcţionează…»”, a mai spus Cârjaliu.

Situaţia este cunoscută de conducerea filialei judeţene PDL Constanţa, preşedintele democrat-liberalilor constănţeni, Christian Gigi Chiru, declarând că va iniţia demersuri pentru ca mandatele acestora să fie vacantate.

Chiru susţine că în afară de adrese înaintate administraţiilor locale şi schimburi de documente nu poate face nimic, deoarece deschiderea unei acţiuni judecătoreşti nu se poate finaliza decât în câţiva ani şi ar fi inutilă din acest moment. „Tuzla se încadrează în aceleaşi tipare cu Năvodariul, cu Mangalia, cu alte localităţi, cu Constanţa. La Constanţa n‑avem retras sprijinul şi funcţionează domnii consilieri în continuare? Sunt speculate lacune ale Legii 215″, a mai spus liderul democrat-liberalilor constănţeni.

Aşteptări de la Guvern

În ceea ce priveşte soluţiile pentru ca situaţiile să fie remediate, Chiru are aşteptări de la Guvern să remedieze aceste lacune. „Pe de-o parte, avem consilieri care nu sunt vacantaţi, pe de altă parte avem consilieri cărora nu li se vacantează postul… sunt tot felul. Sincer să fiu, sunt preocupat de viitoarea echipă, nu de actuala echipă. Cei care sunt acolo, în CL, şi li s-a retras sprijinul şi cu toate acestea ei sunt în continuare aleşi locali care-şi exercită şi-şi consumă mandatul… aceasta e o temă care deja nu mă mai interesează foarte mult ţinând cont că nu eu am fost cel care i-a trimis pe aceşti oameni în Consiliu”, şi-a încheiat explicaţia preşedintele filialei judeţene democrat-liberale.

Cele mai citite

Mircea Lucescu a anunțat lotul preliminar pentru meciurile cu Cipru și Kosovo!

Selecționerul Mircea Lucescu a publicat lista preliminară de jucători care ar putea fi convocați pentru meciurile cu Cipru și Lituania din Liga Națiunilor, iar...

Sophia Loren, actrița considerată o legendă a cinematografiei mondiale, împlinește 90 de ani

Actrița legendară Sophia Loren va celebra vineri seară, la Roma, împlinirea vârstei de 90 de ani, într-o petrecere privată organizată într-un hotel de lux...

Wirtz Show! Ce record a stabilit germanul la debutul în Champions League

Florian Wirtz a făcut senzație la debutul său în Liga Campionilor, stabilind un record impresionant. Bayer Leverkusen a debutat în noul format al Ligii Campionilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă