11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialRazboi intre cluburi si Liga Profesionista de Fotbal

Razboi intre cluburi si Liga Profesionista de Fotbal

Presedintele consiliului de administratie al FC Dinamo, Nicolae Badea, a anuntat ca gruparea bucuresteana a inaintat un memoriu oficial catre Liga Profesionista de Fotbal (LPF), prin care solicita amanarea primei etape din retur. "Dinamo a facut memoriu oficial la LPF, in care a cerut amanarea returului. Din informatiile pe care le avem, alte sapte cluburi vor face acelasi lucru", a spus Badea.
Mai multi conducatori de cluburi ar dori amanarea reluarii campionatului, din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, dar presedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat ca acest lucru nu este posibil, deoarece posturile TV care transmit meciurile nu sunt interesate de programarea unor etape intermediare, iar Liga ar fi obligata sa dea bani inapoi televiziunilor daca opereaza modificari in calendar. "Nu se amana nici o etapa. Se joaca asa cum e programat. A, daca ninge in – continuu pana vineri sau sambata si pe un stadion nu se poate da zapada la o parte, atunci se amana acel meci. Asta decide arbitrul. Dar etapa nu se amana. In primul rand, pentru ca nu avem date libere si in al doilea rand pentru ca televiziunile care transmit nu sunt interesate de etapele intermediare. si daca nu se transmit meciurile, atunci trebuie sa dam banii inapoi televiziunilor care au cumparat drepturile TV", a explicat oficialul LPF.

Dragomir sustine ca la LPF nu exista nici macar o cerere scrisa din partea cluburilor pentru amanarea returului. "Conducatorii de cluburi mai zic si ei una-alta, dar la mine la Liga nu a venit nici macat o cerere scrisa pentru amanarea returului. Nici una! si chiar daca ar fi, noi respectam niste regulamente aici. si in Germania e zapada de jumatate de metru si se joaca. E adevarat, la noi terenurile sunt proaste, dar nu e vina mea. O sa se joace cum e stabilit, a adaugat Dumitru Dragomir.

Mititelu ii trimite pe dinamovisti la lopata
Unul dintre presedintii de cluburi care nu vor amanarea returului este Adrian Mititelu. "Nu sunt de acord, vrem sa jucam. Sa puna mana sa dea zapada la o parte! Sa ia militari, ca sa putem juca. Sa puna mana pe lopata si sa elibereze, pentru ca nu mai ninge. si in Bucuresti mai ninge astazi sau maine, dar pana duminica terenul poate fi foarte bun de joc. Gazonul de pe Dinamo are un drenaj foarte bun si nu exista probleme. Nu poate fi mocirla pe un teren care are drenajul bun", a spus Mititelu.
Adrian Mititelu a precizat ca Universitatea Craiova va incerca sa nu se faca de ras la partida de duminica, programata la ora 19.30. "Va fi greu sa stavilim dorinta echipei Dinamo de castigare a campionatului. Sa vedem cine ne arbitreaza, cine e delegat la tusa, ca s-ar putea sa inceapa compensarea greselilor de arbitraj pentru Dinamo acum. Sper ca arbitrii sa aiba o zi buna si sa nu faca greseli. Eu nu spun ca intentionat, nu cu rea-credinta, se mai intampla erori in fotbal", a adaugat oficialul craiovean.

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite
00:00:32

Rishi Sunak a anunțat sprijin suplimentar pentru Ucraina în cadrul vizitei sale în Polonia

Liderul britanic Rishi Sunak a sosit marți la Varșovia pentru discuții cu premierul polonez Donald Tusk și cu șeful NATO Jens Stoltenberg, care se...

Premierul a cerut ca toate pensiile să fie plătite înainte de Paște

Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut marţi, în şedinţa Exectivului, ministrului Muncii Simona Bucura Oprescu să vorbească cu toate băncile din România şi cu Poşta...
00:03:41

Fără încetare de foc în Gaza unde războiul a ajuns la Ziua 200

Războiul dintre Israel și Hamasul palestinian a intrat marți în cea de-a 200-a zi fără niciun semn de repaus, în ciuda apelurilor urgente pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă