20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialRazboi de la o amenda de 100 de milioane

Razboi de la o amenda de 100 de milioane

Intre primarul comunei bacauane Nicolae Balcescu, viceprimar si consilierii locali s-a iscat un adevarat razboi. Primarul le-a imputat acestora o amenda de o suta de milioane de lei care trebuie platita catre Directia Apelor "Siret", dupa ce incercase cu viceprimarul, insa fusese invins in instanta.
Consiliul Local al comunei Nicolae Balcescu l-a chemat in judecata pe viceprimarul Ioan Jitaru, solicitand instantei sa dispuna transferarea amenzii contraventionale aplicate de Directia Apelor "Siret", din sarcina Consiliului Local in sarcina viceprimarului. Directia Apelor a stabilit anumite masuri ce trebuiau duse la indeplinire de primarul comunei, Francisc Tancau. Primarul  delegat viceprimarului ducerea la indeplinire a acestei masuri, insa n-a adus la cunostinta consilierilor locali si rezultatele controalelor efectuate de Directia Apelor. Intrucat masurile stabilite de Directia Apelor "Siret" n-au fost duse la indeplinire, Consiliul Local a fost amendat cu 100 de milioane de lei vechi. Pentru ca nu stia de amenda, Consiliul nu a contestat-o. Cand si-au dat seama de cele intamplate, consilierii l-au chemat in judecata pe viceprimar. Insa, cata vreme Consiliul nu a formulat plangere impotriva procesului-verbal de contraventie, instanta a apreciat ca raspunderea civila a viceprimarului nu se poate angaja fara producerea prejudiciului, pentru ca nu se poate vorbi de un prejudiciu in conditiile in care amenda nu a fost platita si, drept urmare, a respins actiunea Consiliului Local.

Consilierii la rand

Dupa esecul actiunii impotriva viceprimarului, primarul a incercat sa-i puna pe consilierii locali sa achite amenda de 100 milioane lei. In acest fel, fiecare consilier trebuia sa plateasca in jur de zece milioane lei pentru o neglijenta a alesului obstei. "Am facut opt referate catre primar pentru a aloca bani sa remediem lipsurile. Referatele sunt inregistrate. In nici o sedinta nu s-a discutat acest lucru", sustine viceprimarul Ioan Jitaru. Intrebat cum comenteaza aceasta actiune a primarului, Ioan Jitaru ne-a declarat: "Comentez numai activitatea oamenilor, nu si a neoamenilor!"

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă