16.2 C
București
miercuri, 9 octombrie 2024
AcasăSpecialRaspopa s-a impus la Arad

Raspopa s-a impus la Arad

Adrian Raspopa şi Cătălin Grigoriu au câştigat a doua etapă a Campionatului Naţional de Raliuri Dunlop la clasa dedicată automobilelor cu doua roti motrice. Succesul de la sfârşitul săptămânii trecute îi duce pe locul patru, la genera, în FIA European Trophy. Şi asta pentru că etapa de la Arad contează pentru ambele competiţii.

Raspora şi Grigoriu au abordant în forţă etapa de la Arad, au prin locul unu în proba specială şi au trecut linia de finish ca lideri.  

“Am avut un ritm bun, foarte susţinut, încă de la începutul raliului. Cătălin s-a reacomodat foarte bine, el fiind la primul raliu din acest an. Am terminat Raliul Aradului într-o manieră foarte bună, îndeplinindu-ne toate obiectivele. Suprafaţa de concurs a fost foarte bună dar şi foarte rapidă, însă mi-a plăcut foarte mult şi avut ocazia să ne comparăm cu echipaje din alte ţări iar locul patru obţinut în clasamentul general al etapei FIA European Rally Trophy consider ca este unul bun” a spus Adrian Raspopa la finalul Raliului Aradului.

Mugurel Pirscoveanu, managerul echipei de asistenţă tehnică, a suplinit cu success absenţa managerului sportiv al echipei, Tapio Laukkanen, iar set-up-ul Citroen-ului DS3 R3 a fost unul perfect, maşina funcţionând fără probleme pe cei aproape 150 kilometri de probe speciale.

“Preconizez o luptă frumoasă şi interesantaă cu Raul Badiu şi  sper să avem aceeaşi viteză cu el astfel încât să ne duelăm până la sfârşitul sezonului. Obiectivul principal rămâne titlul la douaă roţi motrice şi clasarea în top 10 la general la sfârşitul sezonului,” a completat Adi Raspopa.

Următoarea competiţie pentru Adrian Raspopa şi Cătălin Grigoriu este Danube Delta Rally, programată în ultimul weekend al lunii mai. şi aceasta întrecere face parte din FIA European Rally Trophy, având statut de etapă candidat. „Avem amintiri foarte plăcute de anul trecut de la raliul desfăşurat la Tulcea, unde am obţinut prima victorie cu noua noastră maşină. Anul acesta, sper să ducem din nou o luptă interesantă pentru victorie atat cu Raul cât şi cu echipaje din alte ţări, luând în calcul statutul de etapă candidat în FIA European Rally Trophy” a mai spus Adi Raspopa.

 

 

Cele mai citite

Zeci de kilograme de pești morți în pârâul Peța de la Oradea

Administrația Apele Române a anunțat marți că a scos 30 de kilograme de pești morți din apa pârâului Peța din Oradea după ce au...

Jens Stoltenberg a devenit preşedinte al Conferinţei de Securitate de la Munchen

Jens Stoltenberg, fost secretar general al NATO, a fost numit oficial la conducerea Conferinței de Securitate de la Mynchen, unul dintre cele mai importante...

Joan Laporta, președintele FC Barcelona, a inaugurat academia de fotbal a grupării catalane din România

Președintele clubului spaniol FC Barcelona, Joan Laporta, a inaugurat, marți seara, academia de fotbal a grupării catalane în București, pe terenul secundar al stadionului...
Ultima oră
Pe aceeași temă