20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecial"Rasplata - sa invingem joi"

„Rasplata – sa invingem joi”


– Domnule Becali, va intra pe teren Steaua cu Lens?
– M-a bucurat si m-a impresionat solidaritatea jucatorilor, insa voi merge la stadion si le voi spune ca solidaritatea inseamna lupta pe teren pentru Steaua, pentru Gigi Becali si pentru Romania. Nu suntem lasi, ci razboinici. Razboiul lor e in iarba. Sa invinga joi, asta e rasplata pe care o vreau. O parte din jucatori au fost la mine acasa spunandu-mi de dorinta lor de a nu juca joi, in semn de solidaritate cu mine. Insa in primul rand nu e corect fata de suporteri, pentru ca razboaiele mele le duc eu si justitia va hotari cine are dreptate.
– Am auzit ca ati fost la ministrul Finantelor…
– Am fost primit foarte frumos. Apoi am fost la ANAF si am inregistrat niste cereri la care vreau un raspuns. Ii cer domnului presedinte Bodu sa mi se comunice o decizie in baza careia sa mi se spuna pentru ce sunt dator, de ce sunt dator, iar, daca sunt, sa-mi spuna suma. Apoi, in baza Codului de procedura fiscala, sa se puna o garantie bancara, o polita imobiliara sau bilet la ordin pentru suma de 7 milioane de euro sau cat insumeaza datoria. Sa mi se ridice sechestrul, iar, daca judecatorul va spune ca datoria e a mea, atunci se va executa garantia bancara, banii din contul meu si voi plati.
– Am auzit ca vreti sa faceti plangere penala?
– Daca nu mi se comunica suma si decizia pentru care mi s-a pus sechestru pe bunuri, voi face plangere penala. In Codul Penal, articolele 246-249 reglementeaza aceste lucruri si se refera la „abuzul in serviciu prin ingradirea drepturilor cetatenilor si crearea unor situatii de inferioritate. Abuzul in serviciu in forma calificata se pedepseste cu inchisoare de la 5 la 15 ani. Ce a facut el este deosebit de grav. Au ajuns sa ma incurajeze copiii: „Lasa, tata, ca ne mutam la un apartament si ne facem noi apoi alta casa.” M-au sunat niste investitori cu care fac afaceri de milioane de euro si mi-au spus ca aproape toata Europa a difuzat aceasta stire. Bodu nu a avut nici un proces-verbal. Doar a zis ca imi sechestreaza averea. Nici la ora asta nu are un proces-verbal sau o decizie. Iar in lege scrie clar: „Neglijenta in serviciu a unui functionar public atunci cand se produce o tulburare a unei unitati se pedepseste cu inchisoare de la o luna la 2 ani sau amenda.” Insa asta e prea putin.
– Va ganditi sa-l atacati pe Sebastian Bodu?
– I-am spus lui Bodu: „Nu mai umbla cu bodyguarzi ca nu-ti face nimeni nimic. Dar nu te voi uita niciodata ca mi-ai atacat familia.” Asa ceva nu se iarta. Sa vezi cum iti plange acasa nevasta, mama… Mama, care e femeie batrana, a inteles ca vine sa ne dea afara din casa. Ea stie cum e, a trait de sase ori asta pe timpul comunismului. Mama mi-a zis sa ma las de politica, ca nu ma pot pune cu toti, insa eu i-am spus ca am plecat la un drum si nu sunt las. Ma mai rog cateodata la Dumnezeu sa indeparteze paharul asta din fata mea, dar nu o face.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă