20.9 C
Bucureศ™ti
luni, 7 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialRapid, pe mana strainilor

Rapid, pe mana strainilor

Dupa camerunezul Boya si muntenegreanul Bozovici, FC Rapid a mai transferat doi jucatori din strainatate, ambii de la gruparea portugheza Sporting Braga, care a terminat ultimul sezon pe locul 4. Este vorba de un atacant brazilian, Carlos Cesar Dos Santos "Cesinha", si un mijlocas portughez, Davide Alexandre Pinto Dias, care sunt asteptati la Bucuresti saptamana viitoare, pentru a semna contractele cu gruparea alb-visinie. Directorul general al FC Rapid, Constantin Zotta, a declarat ca Cesinha, atacant lateral stanga, va fi transferat definitiv, in timp ce Alexandre Davide, mijlocas ofensiv de banda dreapta, va fi imprumutat. "Deocamdata nu stim pe ce perioada va semna Cesinha. Urmeaza sa se stabileasca in zilele urmatoare, iar saptamana viitoare vor ajunge amandoi la Bucuresti.
In ceea ce-l priveste pe Davide, el este imprumutat pentru un an, iar in vara lui 2008 Rapid are optiune de cumparare", a spus Zotta.
Davide Alexandre are 24 de ani si 1,74 m inaltime si evolua la Sporting Braga din 2005, cand a fost achizitionat de la Estrela Amadora.
Cesinha s-a nascut la 12 martie 1980, la Sao Paulo (Brazilia), are 1,84 m si in 2001 a castigat cu Brazilia Campionatul Mondial de tineret.
Buga pune conditii ca sa revina
O problema cu care se confrunta Rapidul este disputa cu Mugurel Buga. Atacantul refuza in continuare sa vina la antrenamente, desi fiecare zi de pregatire pe care o rateaza il costa 1.000 de euro, amenda stabilita de club. Mai mult, Buga nu vrea sa cedeze.
Prezent pe Aeroportul International Henri Coanda, jucatorul a spus ca spera ca situatia sa la Rapid sa se rezolve cat mai repede, insa a subliniat ca pentru a mai juca la formatia alb-visinie trebuie sa se ajunga la un acord in privinta termenilor financiari ai contractului. "Sper sa ma intorc cat mai repede la Rapid, dar daca nu se rezolva imi pare rau, asta e fotbalul, se joaca si fara mine. Vreau sa negociez un contract, dar ei nu mi-au spus nici o suma, nimic, cat imi pot da. Mie mi s-a promis mai demult, am tot asteptat, am zis sa nu fac valuri si atmosfera la echipa, dar de promisiuni sunt satul. Am o varsta, familia e pe primul plan, iar meritele mele sunt altele. Am spus ca nu vreau sa plec, dar vreau si eu anumiti bani. N-am 170.000. Am luat 50.000 la semnatura si am 120.000 de dolari pe an. Urmatorul an am tot 120.000, nu 170.000", a explicat Buga.
Atacantul rapidist considera ca situatia sa actuala este cauzata de "niste ambitii" ale conducatorilor rapidisti. "Cei de la Rapid au spus ca eu am luat o pozitie de forta, dar cu mine nu s-a negociat nimic. Mi s-a spus sa vin intai la antrenament, sa-mi cer scuze ca am lipsit si, dupa o luna, doua, daca demonstrez ca vreau sa joc la Rapid, vom mai avea o discutie. Cred ca este vorba si de niste ambitii din partea celor de sus, de acolo", a subliniat fotbalistul.
Intrebat daca se gandeste la retragere, Buga, care in 16 decembrie va implini 30 de ani, a raspuns evaziv: "Ce sa fac? Asta e".

Zotta depune azi actele pentru suspendarea lui Buga
Directorul general al Rapidului, Constantin Zotta, a mentionat ca atacantul Mugurel Buga nu s-a prezentat nici sambata la antrenamentul echipei Rapid, urmand ca la inceputul saptamanii viitoare gruparea din Giulesti sa faca la Liga Profesionista de Fotbal toate demersurile pentru ca jucatorul sa fie suspendat. "Vom depune la LPF, luni, documentele necesare, pentru ca din punctul nostru de vedere, Buga este suspendat", a explicat Zotta. Contractul semnat dintre Rapid si Buga mai este valabil inca doi ani si jumatate.

Flash

» DAVIDE
Jucatorul portughez ii costa pe rapidisti 150.000 de euro pentru un an.

» CESINHA
Cumpararea fotbalistului brazilian inseamna 700.000 de euro platiti celor de la Braga.

» BUGA
120.000 de dolari este salariul actual al lui Buga la Rapid, el dorind majorarea acestuia.

» AMENDa
Mugurel Buga este amendat cu 1.000 de euro pentru orice antrenament la care lipseste de la Rapid.

Bogdan Costea
Bogdan Costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

Avertisment pentru cei cu centrale de apartament. รŽncฤƒlzirea centralizatฤƒ revine la putere

รŽn Europa se urmฤƒreศ™te eliminarea centralelor individuale, din cauza consumului ศ™i a poluฤƒrii Directorul general al Electrocentrale Bucureศ™ti, Claudiu Creศ›u, a declarat cฤƒ รฎncฤƒlzirea centralizatฤƒ...

Gigi Becali รฎl vrea pe Louis Munteanu: „Poate-l iauโ€ฆ De ce sฤƒ nu-l iau?”

Gigi Becali, patronul FCSB, a anunศ›at cฤƒ pregฤƒteศ™te un nou transfer important, vizรขndu-l pe Louis Munteanu, jucฤƒtorul celor de la CFR Cluj. https://www.youtube.com/watch?v=CnVm9FAmjyw Louis Munteanu, dorit...

16 familii au rฤƒmas fฤƒrฤƒ locuinศ›e รฎn urma unui incendiu de amploare

16 familii din Braศ™ov au rฤƒmas pe drumuri, dupฤƒ ce clฤƒdirea รฎn care locuiau a fost distrus de un incendiu. Oamenii nu au mai...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ