19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialRandamentul obligaţiunilor ungare pe un an a crescut la maximul ultimilor doi...

Randamentul obligaţiunilor ungare pe un an a crescut la maximul ultimilor doi ani şi jumătate

Randamentul obligaţiunilor ungare pe termen de un an a urcat joi la cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani şi jumătate, iar forintul a scăzut puternic după ce Ungaria a pierdut ratingul recomandat pentru investiţii din partea Standard&Poors (S&p), a doua retrogradare într-o lună, potrivit Mediafax.

Ungaria a vândut titluri în valoare de 30 de miliarde de forinţi (128 milioane dolari) pe termen de 12 luni, cu 10 miliarde de forinţi mai puţin decât a planificat, cu un randament mediu de 7,91%, cel mai ridicat pentru obligaţiuni cu aceasta maturitate după iulie 2009, transmite Bloomberg.

Randamentul obligaţiunilor de referinţă pe termen de 10 ani a avansat cu 0,42 puncte procentuale, la 9,393%, la bursa din Budapesta.

Forintul s-a depreciat cu 1%, la 306,85 unităţi pentru un euro, iar asigurările datoriilor (CDS) au atins cel mai ridicat nivel din ultimele trei săptămâni.

S&P a retrogradat ratingul Ungariei de la „BBB-” la „BB+”, în categoria nerecomandată pentru investiţii, cu perspectivă negativă, din cauza lipsei de predictibilitate a politicilor economice.

FMI şi Comisia Europeană (CE) au suspendat negocierile cu autorităţile de la Budapesta referitoare la un nou program preventiv de asistenţă financiară, din cauza unui proiect de lege pentru banca centrală care ar putea reduce independenţa instituţiei. Instituţiile internaţionale critică şi un al doilea proiect de lege privind stabilitatea fiscală.

În noiembrie, Moody’s a retrogradat ratingul Ungariei la nivelul „Ba1”, cel mai ridicat din categoria „junk” (nerecomandată pentru investiţii).

Din partea Fitch, Ungaria beneficiază de rating „BBB-„, cel mai redus din categoria recomandată investiţiilor.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă