13.2 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialRâmnicu Vâlcea, supranumit "Oraşul hackerilor" în SUA

Râmnicu Vâlcea, supranumit “Oraşul hackerilor” în SUA

Municipiul Râmnicu Vâlcea este subiectul unui articol publicat pe site-ul american de ştiri The Atlantic Wire, în care se precizează că, pentru agenţiile de aplicare a legii, acesta este “Oraşul hackerilor” deoarece aici este concentrată cea mai mare parte din criminalitatea informatică, scrie Mediafax.

“Ştiţi acea rudă de departe, de care nu aţi auzit niciodată, din Nigeria, care are nevoie să o împrumutaţi cu vreo 10.000 de dolari? Tipul din Craiglist care îşi va trimite o maşină la un preţ de nimic dacă îi dai un mic avans? Doamna care vrea să-ţi cumpere boxele şi îţi va trimite un avans prin contul tău de PayPal? Aţi cunoscut vreunul din aceste personaje ciudate? Probabil că nu şi probabil că nici nu locuiesc acolo unde credeţi. Potrivit unui articol de luna aceasta din Wired, o mare parte din reţeaua internaţională de cyber-criminalitate poate fi localizată într-un mic oraş din România, la poalele Alpilor Transilvăneni (sic!). Râmnicu Vâlcea se numeşte şi ştii că ai ajuns acolo când ai dat de drumul de ţară, mărginit de case dărăpămate cu găini la poartă, care duce la o reprezentanţă Mercedes”, începe articolul din The Atlantic Wire.

Jurnalistul continuă spunând că, în Râmnicu Vâlcea, banii vin, la propriu, de nicăieri: pe străzile din centru sunt numai maşini scumpe, conduse de bărbaţi de aproximativ 30 de ani, cu lanţuri din aur la gât şi care îşi pun faruri roşii la autoturisme.

Acesta a întrebat un şofer de taxi dacă astfel de bărbaţi au locuri de muncă bine plătite, moment în care taximetristul a început să râdă şi să simuleze că tastează la un computer: “Fură bani, de pe internet”, a explicat el.

Astfel, printre agenţiile de aplicare a legii din întreaga lume, oraşul cu 120.000 de locuitori are porecla “Hackerville”, pentru că majoritatea infractorilor de acolo se concentrează pe escrocherii online şi atacuri informatice. În acest mod, zeci de milioane de dolari au ajuns în zona respectivă, în ultimii zece ani, ducând la apariţia unor blocuri noi, cluburi de noapte şi centre comerciale.

Străzile sunt ticsite de magazine scumpe, multe italieneşti, satisfăcând o cerere bazată pe venituri ilegale, mai arată The Atlantic Wire. De asemenea, câte o nouă construcţie poate fi observată la fiecare colţ de stradă.

“Dar ceea ce iese cu adevărat în evidenţă în Râmnicu Vâlcea sunt oficiile de transfer de bani. Cel puţin două duzine de oficii Western Union sunt numai în zona a patru străzi din centru. (…) Vă aduceţi aminte de Western Union? Craiglist notează că una din modalităţile de a recunoaşte o tentativă de fraudă auto este “«Plata prin Western Union sau alte modalităţi de transfer de bani»”, conchide jurnalistul.

Cele mai citite

Ciolacu reafirmă că alianța PSD-PNL îl are pe Cătălin Cîrstoiu candidat la Primăria generală a Capitalei

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că în prezent Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria generală a Capitalei, potrivit spotmedia.ro. El a subliniat că...

Lamborghini va fabrica o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...

Economia UE va suferi dacă va intra într-o „cursă a subvențiilor” cu SUA și China

Economia Uniunii Europene va fi afectată dacă va intra într-o ”cursă a subvențiilor” cu Statele Unite(SUA) și China, avertizează un oficial din cadrul Fondului...
Ultima oră
Pe aceeași temă