7.4 C
Bucureศ™ti
vineri, 18 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialRรขmnicu Vรขlcea, supranumit "OraลŸul hackerilor" รฎn SUA

Rรขmnicu Vรขlcea, supranumit „OraลŸul hackerilor” รฎn SUA

Municipiul Râmnicu Vâlcea este subiectul unui articol publicat pe site-ul american de ลŸtiri The Atlantic Wire, în care se precizeazฤƒ cฤƒ, pentru agenลฃiile de aplicare a legii, acesta este „OraลŸul hackerilor” deoarece aici este concentratฤƒ cea mai mare parte din criminalitatea informaticฤƒ, scrie Mediafax.

„ลžtiลฃi acea rudฤƒ de departe, de care nu aลฃi auzit niciodatฤƒ, din Nigeria, care are nevoie sฤƒ o împrumutaลฃi cu vreo 10.000 de dolari? Tipul din Craiglist care îลŸi va trimite o maลŸinฤƒ la un preลฃ de nimic dacฤƒ îi dai un mic avans? Doamna care vrea sฤƒ-ลฃi cumpere boxele ลŸi îลฃi va trimite un avans prin contul tฤƒu de PayPal? Aลฃi cunoscut vreunul din aceste personaje ciudate? Probabil cฤƒ nu ลŸi probabil cฤƒ nici nu locuiesc acolo unde credeลฃi. Potrivit unui articol de luna aceasta din Wired, o mare parte din reลฃeaua internaลฃionalฤƒ de cyber-criminalitate poate fi localizatฤƒ într-un mic oraลŸ din România, la poalele Alpilor Transilvฤƒneni (sic!). Râmnicu Vâlcea se numeลŸte ลŸi ลŸtii cฤƒ ai ajuns acolo când ai dat de drumul de ลฃarฤƒ, mฤƒrginit de case dฤƒrฤƒpฤƒmate cu gฤƒini la poartฤƒ, care duce la o reprezentanลฃฤƒ Mercedes”, începe articolul din The Atlantic Wire.

Jurnalistul continuฤƒ spunând cฤƒ, în Râmnicu Vâlcea, banii vin, la propriu, de nicฤƒieri: pe strฤƒzile din centru sunt numai maลŸini scumpe, conduse de bฤƒrbaลฃi de aproximativ 30 de ani, cu lanลฃuri din aur la gât ลŸi care îลŸi pun faruri roลŸii la autoturisme.

Acesta a întrebat un ลŸofer de taxi dacฤƒ astfel de bฤƒrbaลฃi au locuri de muncฤƒ bine plฤƒtite, moment în care taximetristul a început sฤƒ râdฤƒ ลŸi sฤƒ simuleze cฤƒ tasteazฤƒ la un computer: „Furฤƒ bani, de pe internet”, a explicat el.

Astfel, printre agenลฃiile de aplicare a legii din întreaga lume, oraลŸul cu 120.000 de locuitori are porecla „Hackerville”, pentru cฤƒ majoritatea infractorilor de acolo se concentreazฤƒ pe escrocherii online ลŸi atacuri informatice. În acest mod, zeci de milioane de dolari au ajuns în zona respectivฤƒ, în ultimii zece ani, ducând la apariลฃia unor blocuri noi, cluburi de noapte ลŸi centre comerciale.

Strฤƒzile sunt ticsite de magazine scumpe, multe italieneลŸti, satisfฤƒcând o cerere bazatฤƒ pe venituri ilegale, mai aratฤƒ The Atlantic Wire. De asemenea, câte o nouฤƒ construcลฃie poate fi observatฤƒ la fiecare colลฃ de stradฤƒ.

„Dar ceea ce iese cu adevฤƒrat în evidenลฃฤƒ în Râmnicu Vâlcea sunt oficiile de transfer de bani. Cel puลฃin douฤƒ duzine de oficii Western Union sunt numai în zona a patru strฤƒzi din centru. (…) Vฤƒ aduceลฃi aminte de Western Union? Craiglist noteazฤƒ cฤƒ una din modalitฤƒลฃile de a recunoaลŸte o tentativฤƒ de fraudฤƒ auto este „«Plata prin Western Union sau alte modalitฤƒลฃi de transfer de bani»”, conchide jurnalistul.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu: Romรขnia va intra anul acesta รฎnย Schengenย ลŸi cu graniลฃele terestre

Premierul a afirmat cฤƒ a rezolvat Schengen, dupฤƒ un eลŸec al fostului prim-ministru Marcel Ciolacu a declarat cฤƒ are โ€žmai multe informaศ›iiโ€ care รฎi permit...

Marcel Ciolacu: Romรขnia va intra anul acesta รฎnย Schengenย ลŸi cu graniลฃele terestre

Premierul a afirmat cฤƒ a rezolvat Schengen, dupฤƒ un eลŸec al fostului prim-ministru Marcel Ciolacu a declarat cฤƒ are โ€žmai multe informaศ›iiโ€ care รฎi permit...

Consilier judeศ›ean din Gorj, sฤƒltat de mascaศ›i ศ™i dus la audieri

รŽn cartierul Obreja din Tรขrgu Jiu, joi dimineaศ›a, poliศ›iศ™ti de la Brigada de Combatere a Criminalitฤƒศ›ii Organizate ศ™i jandarmi din Brigada Specialฤƒ de Intervenศ›ie...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ