5.9 C
București
duminică, 3 martie 2024
AcasăSpecialRaed Arafat, despre situația școlilor neautorizate pentru securitate la incendiu

Raed Arafat, despre situația școlilor neautorizate pentru securitate la incendiu

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat și-a exprimat, sâmbătă, speranța că situația școlilor care nu au autorizație de securitate la incendiu se va rezolva și a anunțat că sunt în derulare mai multe programe de pregătire a elevilor și profesorilor în caz de dezastre.

"La asta a lucrat ISU, pe lângă Ministerul Educației și toți. Și chiar a fost și o întâlnire cu primarii de sector aici, la București. Deci, noi sperăm să se intre pe o linie de normalitate", a declarat Arafat, întrebat despre situația școlilor fără autorizație de securitate la incendiu la început de an școlar.

Arafat a arătat că programele de instruire a elevilor în caz de dezastre nu se desfășoară doar în "Săptămâna altfel". "Ieri am lansat caravana care a intrat în dotarea IGSU și rolul este să meargă nu doar prin București, ci prin toată țara și să pregătească populația, dar va avea și program la școli. Deci, programe de pregătire a elevilor din școli sunt mai multe pe care le avem în vizor. Este un program, de exemplu, care este în comun cu Germania, prin fonduri europene, care prevede crearea unui joc pentru copii care să învețe să reacționeze la un cutremur, la un dezastru. Sunt mai multe proiecte al căror impact o să-l vedeți pe parcursul momentelor în care se implementează", a adăugat secretarul de stat în MAI, care a participat la ceremonia înmânării Drapelului de Luptă Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Dealul Spirii" București-Ilfov.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Municipiului București (ISMB), Marian Banu, a precizat, pentru Agerpres, că 544 de clădiri din Capitală pentru învățământul de stat nu sunt autorizate pentru securitate la incendiu.

"Din punctul de vedere al situației existenței autorizațiilor de securitate la incendiu, din cele 919 clădiri pentru învățământul de stat sunt autorizate numai 37. Un număr de 338 clădiri nu necesită obținerea autorizației. Un total de 544 de clădiri nu sunt autorizate. În momentul de față sunt depuse documentațiile pentru autorizare pentru aproximativ 120 unități de învățământ cu clădirile aferente. Situația este la fel pentru învățământul particular, majoritatea unităților de învățământ particular nu sunt autorizate ISU. Această problemă va fi discutată în zilele următoare de reprezentanții autorităților locale și cu reprezentanții ISU pentru că se pune problema unei expertize și a unui studiu foarte serios făcut de către cei care sunt experți în acest domeniu", a explicat Banu.

Elena Marinescu
Elena Marinescuhttp://elena-marinescu
Elena Marinescu, redactor Rl online
Cele mai citite

Constrângeri și schimbări în 2024

Conform celui mai recent studiu Coface, sectoarele construcții și imobiliare se confruntă cu provocări semnificative în 2024, o combinație de probleme legate de...

Exporturile de Săniuța către Rusia, așteptate să crească. Mulți ruși nu pot sta pe schiuri cum vrea Putin

Ilustrație: Marian Avramescu Exporturile de votcă Săniuța către Federația Rusă sunt așteptate să crească spectaculos, după ultimele doleanțe exprimate public de liderul de la...

Polițiștii au reținut un tânăr drogat care și-a ucis mama. Se va cere arestarea preventivă

Polițiștii au reținut pe termen de 24 de ore un tânăr care și-a ucis mama, la momentul crimei fiind aparent fiind în stare de...
Ultima oră
Pe aceeași temă