16.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialRadu Popescu a dat lovitura la Madrid

Radu Popescu a dat lovitura la Madrid

Radu Popescu este cunoscut in Tulcea ca unul dintre infractorii cei mai violenti. Cu toate acestea, el a fost eliberat de judecatori dupa ce fusese retinut de politisti pentru comiterea unor fapte foarte grave in luna noiembrie a anului trecut. Imediat dupa ce a fost eliberat din arest de catre magistrati, Radu Popescu a plecat in Spania si, la cateva zile, a comis un jaf soldat cu ranirea a patru persoane.

Un trecut plin de infractiuni

„Faptele de arme” ale teroristului Radu Popescu au inceput in vara anului 1991, cand, militar fiind la o unitate de marina din Babadag, i-a batut mar pe cativa colegi de camera, le-a luat pistoalele-mitraliera si munitia pe care o aveau in timp ce executau paza. Infractorul s-a deplasat la domiciliul din Tulcea al iubitei sale si a sechestrat, intr-un apartament din centrul orasului, intreaga familie a fetei. Popescu vroia sa fuga din tara impreuna cu iubita, dar aceasta si familia au refuzat sa participe la planul sau. Pentru ca politia nu a reusit sa-l convinga sa elibereze ostaticii, s-a apelat la fortele speciale, care au intrat pe geamurile apartamentului si l-au imobilizat pe Popescu, impiedicandu-l sa foloseasca pistolul-mitraliera. In urma acestor evenimente, Popescu a fost condamnat la 17 ani de inchisoare, dar a fost eliberat cu trei ani inainte de termen pentru „buna purtare” in penitenciar.

O mana de ajutor nesperata

In luna noiembrie a anului trecut, Popescu si-a reluat activitatea infractionala. Politistii tulceni au primit o sesizare potrivit careia puscariasul ar fi tinut sub sechestru o tanara pe care o batea cumplit si o viola. In data de 22 noiembrie, un echipaj al Politiei Tulcea reuseste sa-l retina, iar Parchetul propune instantei de la Judecatoria Tulcea emiterea unui mandat de arestare pentru 29 de zile. Magistratii emit insa un mandat de arestare doar pentru sase zile. Popescu face recurs, iar Tribunalul hotaraste ca Radu Popescu sa fie cercetat in liberate pe motiv ca probele procurorilor nu au fost convingatoare. Magistratii tulceni nu au acceptat nici pledoaria finala a procurorului din completul de judecata privind antecedentele lui Popescu in privinta rapirii de persoane si de atac armat de tip terorist. Ei au decis ca Popescu nu este un pericol social. Eliberat din arestul Politiei, infractorul s-a urcat in primul autobuz care a plecat spre Spania si astfel a scapat de ancheta penala.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă