7.8 C
București
duminică, 3 martie 2024
AcasăSpecialRadu Mazăre, comunicat de presă din Beciul Domnesc. "Este nedrept ce mi...

Radu Mazăre, comunicat de presă din Beciul Domnesc. “Este nedrept ce mi se întâmplă”

Radu Mazăre, fostul primar al oraşului Constanţa şi fost membru PSD, susţine într-un “comunicat de presă din beci“, că este nedrept ceea ce i se întâmplă pentru că, arestat preventiv fiind, nu se poate apăra atât juridic cât şi mediatic şi că acesta nu este un mod corect de a face justiție, informează Mediafax.

În ultimii zece ani, începând din 2005, «sistemul» m-a acuzat de câte-n lună și-n stele. De fiecare dată însă am avut posibilitatea să vorbesc și să mă apăr. LIBER. Cel mai bun exemplu este deja celebrul dosar al retrocedărilor, unde sunt acuzat și judecat din 2008. Când expertiza încuviințată și realizată de instanța de judecată (refuzată de DNA în timpul urmăririi penale) a demonstrat fără echivoc că nu am retrocedat domeniul public al statului, adică principala acuzație din dosar, s-a făcut liniște. Și tot așa!!”, a scris Mazăre în comunicat.

El a precizat că, deși a demisionat din toate funcțiile deținute și nu mai poate fi suspicionat că influențează pe cineva atunci când merge la instanță pentru a se judeca eliberarea sa, se declanșează un linșaj mediatic. Acum însă stau la beci de opt săptămâni, am demisionat din partid și din funcția de primar și am anunțat că nu mai vreau o viață politică sau publică. Nu mai pot fii suspicionat că aș putea influența pe cineva. Totuși, constat că de fiecare dată când trebuie să merg în instanță pentru a mi se judeca sau rejudeca eliberarea se declanșează «pe surse», în mod automat un linșaj mediatic. La aceste atacuri obscure, din nefericire pentru mine, nu mai pot reacționa și spune nimic pentru că sunt «ascuns»” susţine fostul primar al Constanţei..

El a menționat că acuzațiile din ultimele zile potrivit cărora ar avea o casă în Franța nu sunt adevărate. Spre exemplu, acum a apărut o nouă fumigenă: cică eu aș avea o casă în Franța, la Nice. De fapt, am aflat din documentele citite de avocați la dosar că există o casă sau un apartament acolo achiziționat cândva de o firmă a domnului Mihai Craiu, fost director la postul tv Antena1. Eu nu am fost niciodată la acel imobil, nu l-am văzut și nu am știut vreodată de existența lui. Întrebați-l pe domnul Craiu a cui este casa, dacă se cunoaște cu mine și dacă eu am vreo legătură cu investiția domniei sale. Și acesta este doar un exemplu. Pentru așa ceva DNA consideră că eu trebuie să stau închis la beci, nejudecat și nevinovat, ca între timp ei să cerceteze o suspiciune fabuloasă din viața unor oameni pe care nici măcar nu-i cunosc”, a mai declarat fostul primar al Constanței.

El consideră că este nedrept ceea ce i se întâmplă și nu înțelege de ce trebuie să stea arestat preventiv fără a avea posibilitatea de a se apăra atât juridic, cât și ca imagine. Consider că este nedrept ce mi se întâmplă și pot să vă spun că aici, în arestul preventiv, sunt multi alți oameni ca mine, care nu înțeleg de ce trebuie să stea la beciuri fără să se poată apăra juridic sau ca imagine. Nu cred că acesta este un mod corect de a se face justiție, condamnat aprioric la televizor sau «pe surse» și înfundat în arest preventiv prin decizii prelungite la infinit, ce induc în mod automat în opinia și impresia generală o falsă și certă vinovăție a celui cercetat”.

Radu Mazăre a fost arestat în 2 aprilie, în dosarul în care este acuzat că a luat mită nouă milioane de euro de la firme pe care le-a sprijinit în obţinerea de autorizaţii. Ca urmare, în 6 aprilie el a fost suspendat din funcţie, prin ordin al prefectului, iar în 22 mai el și-a dat demisia din funcția de primar al Constanței. De asemenea, el a renunţat la calitatea de membru al PSD.

 

 

Cele mai citite

Fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, aduce lămuriri despre candidatura sa la președinția României

Fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, aduce lămuriri cu privire la o posibilă candidatură a sa la președinția României, despre care s-a tot...

Eroului anticomunist brașovean Liviu Corneliu Babeș i s-a dezvelit o statuie la Poiana Brașov

Eroul anticomunist braşovean Liviu Corneliu Babeş are, după 35 de ani de când şi-a dat foc pe pârtia Bradul din Poiana Braşov, o statuie...

De Mărțișor și pe tot parcursul anului, PNL este legat cu șnurul alb-roșu de către PSD

Ilustrație: Marian Avramescu De Mărțișor, membrii Partidului Național Liberal (PNL) au putut fi văzuți legați cu firul alb-roșu, conform tradiției românești. Nu este însă o...
Ultima oră
Pe aceeași temă