19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialRadiatiile mobilelor ar putea ucide albinele

Radiatiile mobilelor ar putea ucide albinele

Oamenii de stiinta afirma ca radiatiile de la handset-uri sunt cauza misterioaselor disparitii ale coloniilor de albine, scriu site-urile din Marea Britanie. Implicatiile acestei probleme sunt alarmante, intrucat majoritatea culturilor agricole depind de polenizarea facuta de albine. "Daca albinele ar disparea, omenirea ar mai avea doar patru ani de trait", a declarat cu mult timp inainte Albert Einstein.
Seamana cu un scenariu de film horror, dar anumiti oameni de stiinta sugereaza ca dragostea pe care o purtam telefoanelor noastre mobile ar  putea duce la o lipsa acuta de hrana.
Ei duc mai departe teoria conform careia radiatiile date de telefoanele mobile si de alte gadget-uri de ultima generatie sunt raspunsul uneia dintre cele mai mari anomalii din lumea naturii – subita disparitie a albinelor care polenizeaza recoltele. Diversi apicultori au declarat, la sfarsitul saptamanii trecute, ca fenomenul, care a inceput in SUA si apoi s-a extins in Europa, si-a facut aparitia acum si in Anglia. Apicultorii din Scotia si din nord-estul Angliei au anuntat si ei pierderi, dar Departamentul de Mediu insista: "Nu exista nici o dovada a sindromului Colapsul Coloniilor in Marea Britanie"

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă