7.7 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024
AcasăSpecialRABLA a demarat. Vezi ce reduceri se acordă în program

RABLA a demarat. Vezi ce reduceri se acordă în program

 

Demararea programului de casare, chiar şi cu trei luni întârziere, reprezintă gura de oxigen de care dealerii auto aveau mare nevoie. Abia acum începe lupta discounturilor, scrie MEDIAFAX.

Piaţa auto ar fi crescut încă de anul trecut dacă în loc de 120.000 de vouchere “Rabla” ar fi fost tot 190.000 ca în 2010, spun jucătorii din piaţa auto. Acum, aceştia se pregătesc de un nou sezon al vânzărilor prin programul de tichete, în care au şanse ca, pe lângă achiziţiile pentru flote, să mai existe şi livrări către persoane fizice, care cumpără o singură maşină.

În prima lună a acestui an aproape nicio maşină nu a fost cumpărată de o persoană fizică, iar în februarie doar câteva sute, potrivit jucătorilor din auto, care până acum s-au bazat doar pe firme care continuă să achiziţioneze flote.

Cu toate că dealerii deja şi-au pierdut răbdarea în martie şi au lansat oferte precum “reduceri cât trei tichete remat”, acum aceste discounturi pot fi cumulate cu cel de 2.700 de euro pentru a se ajunge la aproape 6.000 de euro, echivalentul unui discount de aproximativ 30%. O campanie care pare sport extrem pentru piaţa auto a fost lansată de cei de la Renault Commercial Roumanie.

La Dacia este promovat modelul Logan Ambiance la preţul de 4.000 de euro – valoarea reprezintă însă doar preţul “de listă” al maşinii din care s-au scăzut cele trei prime de casare – echivalentul a 2.650 de euro, dar la care a fost adăugat şi pachetul Easy Service (care include două revizii) în valoare de 150 de euro, fiind astfel printre foarte puţinele maşini promovate în cadrul programului nu doar fără niciun fel de discount, ci şi cu un pachet pentru care clientul plăteşte în plus. Pe de altă parte, aceeaşi companie promovează modelul Renault Symbol de la 5.000 de euro, cu un discount de 2.500 de euro. Diferenţa este că modelul produs în Turcia este echipat cu aer condiţionat, computer de bord, radio-CD, închidere centralizată şi geamuri electrice, niciuna din aceste dotări neregăsindu-se pe modelul Dacia aflat la promoţie.

Cele mai citite

Teodosie a demonstrat că barba te ajută să nu se vadă cât de ciuntit ieși de la Sinod

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, le-a demonstrat tuturor bărbaților, prin propria exemplificare, de ce este benefic să porți...

statuie de 1 milion de euro a lui Mihai Viteazul sau parcare supraetajată?

În orașul Zalău, un proiect de amploare a declanșat un adevărat val de controverse. Este vorba despre planul de a amplasa o statuie...

Robert Negoiță va candida la Primăria Sectorului 3 din partea PSD

Marți, în cadrul ședinței de Birou Permanent al PSD București, a fost validată în unanimitate propunerea PSD Sector 3 pentru candidatura lui Robert...
Ultima oră
Pe aceeași temă