12.8 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăSpecialPutin: Rusia şi SUA "să lupte împreună împotriva terorismului", în urma atentatului...

Putin: Rusia şi SUA “să lupte împreună împotriva terorismului”, în urma atentatului din Boston

Atentatul de la Boston trebuie să determine Rusia şi Statele Unite “să lupte împreună împotriva terorismului”, a declarat vineri preşedintele Vladimir Putin, relatează AFP, potrivit Mediafax.

“Tragedia atentatului de la Boston trebuie să ne determine să luptăm împeună împotriva terorismului. Rusia este şi ea o victimă a terorismului internaţional”, a declarat Putin, într-o sesiune televizată de întrebări şi răspunduri cu populaţia rusă.

“Dacă ne unim cu adevărat eforturile, nu vom permite ca asemenea lovituri să aibă loc şi nu vom mai fi afectaţi de asemnea pierderi”, a subliniat preşedintele rus.

Citeşte şi EXPLOZIILE DIN BOSTON: Ce planuri aveau fraţii Ţarnaev pentru zilele de după atentat

FBI şi serviciile ruse FSB i-au interogat împreună, în ultimele zile, în Daghestan (Caucazul rus), pe părinţii celor doi fraţi Tsarnaev, Tamerlan şi Dzhokhar, suspectaţi că sunt autorii dublului atentat cu bombă comis pe 15 aprilie la Boston, soldat cu trei morţi şi peste 200 de răniţi.

O polemică a izbucnit în Statele Unite cu privire la o utilizare considerată insuficientă, de către serviciile americane de securitate, a unor informaţii oferite de către FSB cu privire la Tamerlan Tsarnaev, identificat ca un apropiat al islamului radical.

Lupta împotriva terorismului este unul dintre puţinele domenii în care cooperarea este susceptibilă să se dezvolte, relaţiile dintre Moscova şi Washington fiind în prezent dificile, din cauza a numeroase dezacorduri, în principal cu privire la situaţia din Siria şi a drepturilor omului în Rusia.

Citeşte şi Atentatul de la Boston poate marca începutul unui nou tip de terorism – experţi

Cele mai citite

Ministrul de Finanțe confirmă că inspectorii ANAF vor purta arme. Modelul este cel al Poliției Fiscale din alte țări

Inspectorii din cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală vor purta arme de foc în timpul activității lor profesionale, a declarat ministrul de Finanțe, Marcel Boloș. Ministrul...

Boom imobiliar în Buzău după desființarea ariei protejate a Pădurii Crâng

Județul Buzău a devenit subiectul unui scandal major în urma desființării pădurii și parcului Crâng, cea mai mare pădure parc din estul Europei,...

Angajații din aeroporturi, protest în fața ministerului condus de Boloș

Peste 150 de sindicalişti, membri ai sindicatelor aeroportuare, pichetează sediul Ministerului Finanţelor, cerând exceptarea Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB) de la aplicarea anumitor măsuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă