19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialPutin: Rusia isi va indeplini obligatiile energetice

Putin: Rusia isi va indeplini obligatiile energetice

Presedintele rus Vladimir Putin a declarat ca Rusia nu isi va folosi "muschii financiari" in scopuri politice". La conferinta de presa anuala sustinuta la Moscova, liderul de la Kremlin a laudat cresterea economica puternica a Rusiei si a dat asigurari ca tara sa isi va indeplini toate obligatiile din sectorul energetic fata de clientii din strainatate. Rusia a fost criticata in mod constant in Occident ca se foloseste de vastele resurse energetice ca arma politica pentru a-si recompensa aliatii sau a-i pedepsi pe cei ce nu se aliniaza liniei politice Kremlinului, relateaza Financial Times. "Federatia Rusa si-a respectat intotdeauna si intentioneaza sa-si indeplineasca si pe viitor obligatiile. Dar nu avem obligatia de a subventiona economiile altor tari", a afirmat Putin.
"Discutiile noastre cu tarile de tranzit vizeaza asigurarea intereselor principalilor consumatori", a mai spus Putin.
Pe de alta parte, Putin sustine ca Rusia va face tot posibilul pentru a-i proteja pe jurnalisti. "In ceea ce priveste asasinatele cunoscute, atat pentru tara noastra cat si pentru multe alte tari problema persecutarii ziaristilor este una dintre cele mai importante si suntem constienti de gradul nostru de responsabilitate", a declarat presedintele rus.
Anna Politkovskaia, unul dintre putinii ziaristi care realizau reportaje despre conflictul din Cecenia si care denuntau incalcarea drepturilor omului in aceasta regiune, a fost asasinata de persoane necunoscute, la 7 octombrie 2006, in imobilul in care locuia.
"Era un critic destul de acerb al puterii si acesta este un lucru bun", a spus Putin.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă