8.6 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialPutin: Naufragiul de pe Volga este rezultatul "neglijenţei" şi "lăcomiei"

Putin: Naufragiul de pe Volga este rezultatul “neglijenţei” şi “lăcomiei”

Naufragiul de pe Volga, soldat cu 113 morţi, este rezultatul “neglijenţei” şi “lăcomiei” a declarat joi premierul rus Vladimir Putin în cadrul unei vizite-surpriză în Tatarstan, unde a avut loc drama, relatează Mediafax.

“Sunt atâtea victime, atâţia copii morţi, este înspăimântător să se plătească un asemenea preţ din cauza iresponsabilităţii, neglijenţei, lăcomiei şi încălcării grosolane a normelor de securitate”, a declarat Putin, potrivit imaginilor difuzate de televiziunea rusă.

Potrivit ultimului bilanţ al Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă, au fost recuperate 113 cadavre, între care 27 de copii, iar 16 persoane sunt date dispărute.

Premierul a mers joi în Kazan, capitala Tatarstanului, pentru a participa la o reuniune a comisiei guvernamentale care anchetează naufragiul vaporului de croazieră Bulgaria, produs duminică.

“Cum se face că o firmă fără licenţă a putut opera? Cum au fost vândute biletele? Cine a dat autorizaţie?”, s-a întrebat el.

Parchetul general rus a constatat deja “multiple infacţiuni” în privinţa navei Bulgaria, care a fost construită în 1955 în Cehoslovacia: “aceasta nu avea licenţă pentru a transporta pasageri, motorul stâng era în pană şi era supraîncărcată”.

Cele mai citite

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...

Real Madrid își continuă drumul către titlul cu numărul 15 în Liga Campionilor. Va întâlni pe Bayern Munchen în semifinale

Real Madrid s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Manchester City cu scorul de 4-3, la loviturile de...
Ultima oră
Pe aceeași temă