19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialPutin, ingrijorat de bazele militare SUA din Romania

Putin, ingrijorat de bazele militare SUA din Romania

Rusia este ingrijorata de bazele militare americane din Romania si Bulgaria. Declaratia a fost facuta chiar de presedintele Vladimir Putin in timpul intalnirii pe care a avut-o, ieri, cu secretarul american al Apararii, Robert Gates, precizeaza cotidianul Washington Post.

Liderul de la Kremlin si-a exprimat ingrijorarea in contextul discutiilor pe care le-a avut la Moscova cu seful Pentagonului pe tema planurilor americane de a instala in Europa elemente ale scutului anti-racheta.

Ambasadorul american la Bucuresti, Nicolas Taubman, anunta recent ca primii militari americani ar putea sosi la baza Mihail Kogalniceanu la sfarsitul lunii aprilie. Expertii militari spun ca bazele din Romania vor fi de mici dimensiuni si vor fi folosite in cazul unui atac asupra Iranului, fie si numai pentru alimentarea avioanelor.

Amplasarea bazelor militare americane in Romania si Bulgaria face parte din planul de reamplasare a efectivelor armate stationate in Europa.

The Christian Science Monitor scrie in editia de astazi ca oficialii militari americani au in vedere reducerea la jumatate a numarului de soldati din Europa, care se ridica acum la 110.000. Unele voci sustin insa ca un astfel de plan ar periclita interesele in regiune si ca decizia de reducere a efectivelor este exagerata.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă