21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialPuterea si Opozitia nu se intalnesc niciodata cu Gloria... Bistrita

Puterea si Opozitia nu se intalnesc niciodata cu Gloria… Bistrita

Limuzine de toate culorile au impanzit inca de joi seara orasul Bistrita. Cele mai multe, printre care masini de corp diplomatic si de institutii guvernamentale, au fost parcate in fata Palatului Administrativ. Trupe ale Jandarmeriei Romane au pazit toate parcarile hotelurilor din oras unde nu s-a mai gasit nici o camera libera pentru muritorii de rand.
La Hotel „Diana”, unde ieri a avut loc Adunarea Generala a Asociatiei Municipiilor din Romania, cu o seara inainte era o adevarata petrecere cu lautari, nu de alta, dar se aniversau cica 15 ani de la infiintarea organizatiei. In sunet de viori, primarii din tara le dansau pe doamnele din Bistrita, de la Primarie, evident, cu care schimbau impresii despre administratia publica, cel putin aparent.
In timp ce primarii tarii au incins petrecerea in frunte cu edilul general al Capitalei, Adriean Videanu, intr-un alt hotel din oras, reprezentantii PSD au tinut sfat de taina cu fostul ministru al Administratiei si Internelor, Ioan Rus. Aceasta a sosit la Bistrita in jurul orei 21.00 si a vorbit ore in sir cu colegii lui de partid.
In lift au urcat grabiti Viorel Pupeza, fost prefect PSD, actual deputat, presedintele CJ Bistrita-Nasaud, Gheorghe Marinescu, si primarul orasului Beclean, Nicolae Moldovan. Cel mai probabil, social-democratii s-au sfatuit ce pozitie sa adopte in legatura cu incercarea puterii de a-i schimba din functie pe presedintii si vicepresedintii de consilii judetene membri ai fostului partid de guvernamant. La ceas tarziu din noapte, spun oamenii de paza, fostii guvernanti ai judetului i-au lasat pe fostii ministristi sa doarma, pe o ureche, evident.
Cert este ca vreun turist ratacit in acest sfarsit de saptamana pe carari de munte, departe de gripa aviara, n-a avut nici macar unde sa-si parcheze masina, daramite sa mai si doarma, cu atat mai mult cu cat, tot spre seara, in oras a descins si echipa FCM Bacau, gata de lupta dreapta cu „Gloria” Bistrita pentru temuta retrogradare.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă