10.2 C
București
luni, 26 februarie 2024
AcasăSpecialPurtătorul de cuvânt MAE a fost dat afară, după gafa cu harta

Purtătorul de cuvânt MAE a fost dat afară, după gafa cu harta

Ministrul Afacerilor Externe (MAE) Bogdan Aurescu l-a concediat pe purtătorul de cuvânt al MAE, Brândușa Predescu, din cauză că nu a verificat corespunzător harta pe care ministrul de Externe a înmânat-o omologului său german. 

Pe coperta hărții care a fost dăruită ministrului de Externe german figura conturul hărții Franței în loc de cel al Germaniei. Harta a fost realizată de Agerpres, care și-a recunoscut public greșeala. 

”În urma analizării modului în care s-a ajuns la acest regretabil incident, ministrul afacerilor externe a decis, în cursul zilei de ieri, eliberarea din funcÅ£ie a purtătorului de cuvânt al MAE, care a gestionat, în relaÅ£ia cu Agerpres, problematica materialului în cauză”, se arată în comunicatul MAE. 

Citește și: O altă gafă la nivel diplomatic. Rosen Plevneliev trece drept președintele României

MAE a subliniat că purtătorul de cuvânt și-a asumat faptul că nu a verificat broșura înainte de a fi predată lui Frank Walter Steinmeier. 

”Purtătorul de cuvânt al MAE şi-a asumat responsabilitatea neverificării integrale a broşurii respective înainte de a-i fi prezentată şefului instituÅ£iei spre a fi oferită oaspetelui german”, a precizat MAE. 

Incidentul a creat o situație delicată și a dăunat imaginea MAE, motiv pentru care  ministrul Afacerilor Externe a dispus măsura eliberării din funcÅ£ie a purtătorului de cuvânt.

”SituaÅ£ia creată, complet regretabilă, nu a afectat conÅ£inutul substanÅ£ial şi atmosfera pozitivă a vizitei demnitarului german în România, şi nici fondul relaÅ£iilor româno-germane”, se mai arăta în documentul citat. 

Cele mai citite

Cum alegi sandalele de mireasă? Iată câteva sfaturi!

Alegerea rochiei de mireasă, a pantofilor sau sandalelor și a accesoriilor este unul dintre cele mai importante și emoționante momente pentru orice mireasă. În...

Peste 13.500 de bugetari angajați în numai un an

În luna decembrie a anului trecut, numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era de 1.292.559. Făcând o scurtă analiză,...

Dorinel Munteanu, sancționat pentru comportamentul din meciul cu Dinamo

Comisia de Disciplină a FRF l-a sancționat pe antrenorul Oțelului, Dorinel Munteanu, cu două etape de suspendare şi o amendă de 6.000 de lei...
Ultima oră
Pe aceeași temă