19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialPuncte de colectare a deseurilor electrice si electronice

Puncte de colectare a deseurilor electrice si electronice

In fiecare sector vor exista puncte de colectare selectiva a deseurilor electrice si electronice care urmeaza sa fie aprobate printr-o hotarare a Consiliului General al Municipiului Bucuresti care va fi discutata joi. Primariile celor sase sectoare vor stabili sistemul de colectare a deseurilor de la gospodariile individuale. Punctele de colectare propuse in proiectul de hotarare sunt urmatoarele: Carpati nr. 100, Afanata nr. 1, 3, 5 si 7, Baicului nr. 69, Soseaua Dudesti – Pantelimon nr. 2, 4, 6, intersectia dintre Bratarii si Liviu Rebreanu, Niculitel nr. 6, Calea Serban Voda nr. 162-164, intersectia dintre Aleea Salaj, Soldat Pricopan si Dunavat, Drumul Sabareni – in zona fostului CAP Chiajna.
Obligatia de colectare separata a deseurilor de echipamente electrice si electronice de la gospodariile particulare si de a pune la dispozitia producatorilor spatiile necesare pentru infiintarea punctelor de colectare este prevazuta de HG nr. 448/2005. Aceasta mai prevede ca pana la 31 decembrie 2008, rata medie anuala de colectare selectiva a acestui tip de deseuri pe cap de locuitor de la gospodariile particulare este de 4 kg.
Colectarea separata a acestui fel de deseuri are ca obiectiv promovarea reciclarii si refolosirii care sa duca la imbunatatirea calitatii mediului si diminuarea cantitatii de deseuri urbane care se duc la depozitele ecologice.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă