30.5 C
București
luni, 24 iunie 2024
AcasăSpecialPuiu Popoviciu poate parasi tara, urmeaza recursul

Puiu Popoviciu poate parasi tara, urmeaza recursul

Curtea de Apel Bucuresti a decis, luni, sa ridice interdictia de a parasi tara pentru omul de afaceri Gabriel Popoviciu, insa hotararea instantei poate fi atacata cu recurs.

Tot luni, judecatorii urmeaza sa ia o decizie in privinta ridicarii interdictiei pentru fostul sef DGIPI, Cornel Serban.

Curtea de Apel Bucuresti a mai ridicat o data aceste interdictii, la inceputul lunii iunie, pentru fostul ofiter DGA, dar si pentru omul de afaceri Gabriel Popoviciu si pentru fostul sef DGIPI, Cornel Serban, insa Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis recursul procurorilor si a mentinut decizia prin care cei trei nu aveau voie sa iasa din tara.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii anticoruptie au luat, pe 24 martie, masura retinerii, pentru 24 de ore, a fostului rector al Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti, Ioan Alecu, pentru abuz in serviciu contra intereselor publice cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata, a omului de afaceri Gabriel Popoviciu, pentru abuz in serviciu contra intereselor publice cu consecinte deosebit de grave. Totodata, au fost retinuti Cornel Serban, directorul Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna din cadrul MAI, pentru favorizarea infractorului si folosirea de informatii ce nu sunt destinate publicitatii si permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, in scopul obtinerii pentru sine de foloase si seful Diviziei. A mai fost retinut si fostul ofiter DGA, Petru Pitcovici,  pentru favorizarea infractorului.

Totodata, consulul general al Romaniei la Milano, Tiberiu Dinu, al carui nume apare in stenogramele acestui dosar, a fost rechemat de la post la cererea premierului Emil Boc. Dinu a fost chemat, ca martor, si la Directia Nationala Anticoruptie.

Cele mai citite

Aproape de tragedie la Scoția – Ungaria. Jucătorul Barnabas Varga a suferit o fractură facială

Barnabas Varga, atacantul Ungariei, a suferit o accidentare gravă în timpul meciului cu Scoția din cadrul EURO 2024, fiind evacuat de pe teren în...

Patru persoane au murit la Fabrica de brânzeturi Ibănești

Patru bărbați, printre care și directorul, au murit după ce au intrat într-un bazin pentru decantare al Fabricii de brânzeturi Ibănești. Potrivit presei locale,...

Aproape de tragedie la Scoția – Ungaria. Jucătorul Barnabas Varga a suferit o fractură facială

Barnabas Varga, atacantul Ungariei, a suferit o accidentare gravă în timpul meciului cu Scoția din cadrul EURO 2024, fiind evacuat de pe teren în...
Ultima oră
Pe aceeași temă