20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialPSD Sibiu strange semnaturi pentru declansarea anticipatelor

PSD Sibiu strange semnaturi pentru declansarea anticipatelor

Conducerea PSD Sibiu a demarat o campanie de strangere de semnaturi pentru declansarea alegerilor parlamentare anticipate. Decizia a fost luata dupa o intrevedere avuta de presedintele partidului, Mircea Geoana, cu liderii filialelor din judetele Olteniei, din Sibiu si Brasov, iar actiunea ar putea fi extinsa in intreaga tara.
Liderii PSD din teritoriu au ajuns la concluzia ca se impune declansarea alegerilor anticipatelor din cauza situatiei incordate de se dezvolta intre liderii Aliantei „D.A.”. Un alt motiv este acela ca Guvernul condus de premierul Calin Popescu-Tariceanu a demonstrat in permanenta „inconsecventa, incopometenta, lipsa de coerenta si lipsa unor strategii reale de dezvoltare a industriei, agriculturii, serviciilor si infrastructurii”.
Totodata, social-democratii considera ca scaderea puterii de cumparare pe fondul cresterii preturilor la principalele resurse, dupa 1 aprilie, face ca tot mai multe familii sa nu mai fie capabile sa se intretina din salariul mediul obtinut lunar, cu atat mai mult cu cat veniturile nu trec in medie de cinci milioane de lei. „Lipsa locurilor de munca, somajul cronic, pot declansa grave conflicte sociale care pot pune in pericol pacea sociala si dezvoltarea democratica a tarii”, a afirmat liderul filialei sibiene, Ioan Cindrea.
De asemenea, membrii PSD au anuntat ca acorda un termen de doua saptamani Guvernului pentru a prezenta stategia de relansare a industriei, agriculturii si serviciilor, iar daca acest lucru nu se va intampla atunci reprezentantii fostului partid de guvernamant vor cere demisia Guvernului.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă