27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialPSD Sibiu si-a tras departament juridic ca sa-si apere primarii

PSD Sibiu si-a tras departament juridic ca sa-si apere primarii

Reprezenantii PSD duc o adevarata campanie contra prefectului de Sibiu, Ion Ariton, pe care il acuza de presiuni asupra primarilor PSD din cateva comune ale judetului, campanie efectuata la comanda politica si care sfideaza, in opinia reprezentantilor PSD, “cel mai elementar principiu de drept, cel al prezumtiei de nevinovatie”.
Reprezentantii “Departamentului Juridic Judetean al PSD Sibiu” (DJJPSD) il acuza pe prefectul Ariton de faptul ca arunca asupra primarilor din cateva localitati sibiene, pe fondul unor verificari administrative, acuze “grave si neprobate, inainte ca institutiile abilitate ale statului sa se pronunte.
“Prefectul si-a permis sa aduca invinuiri pentru inchipuite fapte penale savarsite de primari, viceprimari, consilieri si functionari publici din localitatile: Bradeni, Carta, Brateiu, Talmaciu, Chirpar, Loamnes, Vurpar, Merghindeal, Biertan, Blajel, Nocrich, Axente Sever, Micasasa, Sura Mica, Altana etc. Practic, din punctul de vedere al prefectului, asa cum rezulta din declaratiile facute, toti alesii locali sunt niste infractori. Fata de aceasta grava situatie, toti cei care se considera calomniati si insultati prin aceste declaratii ale prefectului si care doresc sa deschida actiuni penale impotriva celui pus sa urmareasca respectarea legilor, nu sa aduca injurii alesilor locali, Departamentul Juridic Judetean al Partidului Social Democrat isi ofera gratuit serviciile de consiliere juridica, reprezentare si aparare in instanta. Poate in acest fel unui prefect lipsit de cele mai elementare notiuni juridice si administrative ii trece pofta sa insulte, sa calomnieze si sa abuzeze permanent de controale politice la adresa autoritatilor autonome locale, alese prin vointa comunitatilor. Solicitam prefectului sa retracteze si sa ceara scuze public pentru afirmatiile acuzatoare facute si sa lase pe viitor doar institutiile competente sa se pronunte atunci cand este vorba de vinovatia cuiva”, se arata intr-o virulenta luare de pozitie prezentata de misteriosul “DJJPSD”.
Lasand la o parte caracterul proletar al opiniei care identifica, dupa modelul stalinist, functia cu omul (pana la urma si juristii PSD tot in epoca lui Ceausescu s-au “format” intelectual), reprezentantii Prefecturii sibiene au anuntat ca in nici unul dintre cazurile enumerate de “juristii” de la PSD nu au fost depuse eventuale plangeri penale, deci nu exista acte de urmarire penale declansate impotriva primarilor PSD.
Controale administrative au fost dispuse in zonele amintite pentru ca, de acolo, s-au acumulat in ultima perioada o lunga serie de plangeri si reclamatii la adresa activitatii primarilor, intre care unii sunt si membri ai PSD.

Cele mai citite

Armata israeliană: victimele atacului de la consulatul iranian din Damasc erau teroriști angajați împotriva Israelului

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a afirmat luni că victimele atacului care a vizat consulatul iranian la Damasc pe 1 aprilie erau "terorişti"...

Rotiri gratuite la cazino. Chiar sunt gratuite? Cum le activezi și ce câștiguri poți obține

Rotirile gratuite fac parte din campaniile promoționale pe care operatorii de cazino online din țara noastră le desfășoară constant. Ele oferă utilizatorilor posibilitatea să...

După toate celelalte probleme, companiile vor fi lovite și de greva la Registrul Comerțului

Greva la Registrul Comerțului este de natură să afecteze companiile din România, explică un articol publicat pe site-ul termene.ro. Sindicatul Angajaților din Oficiul Național al...
Ultima oră
Pe aceeași temă