25 C
București
sâmbătă, 13 aprilie 2024
AcasăSpecialPSD scoate nume sonore in lupta pentru Parlamentul European

PSD scoate nume sonore in lupta pentru Parlamentul European

Organizatiile PSD din Regiunea de dezvoltare Nord-Vest si-au nominalizat ieri candidatii pentru alegerile europarlamentare. Din cei sase candidati, trei sunt fosi ministri ai PSD din perioada guvernarii Nastase. Potrivit strategului PSD, Vasile Dincu, nominalizatii au fost promovati pe criteriul competentei.

Doi din sase

“Candidatii au fost nominalizati pentru competentele lor. Ei sunt si euroobservatori si au fost sustinuti si promovati de catre partid. E adevarat ca sunt nume sonore si vor cumula voturi si pentru acest considerent”, a declarat ieri, pentru “Romania libera”, Vasile Dincu, vicepresedintele PSD responsabil cu strategiile politice.
Potrivit lui Dincu, PSD considera ca va obtine 12 din cele 35 de locuri de europarlamentari alocate Romaniei, din care Regiunea de Nord-Vest va avea doua locuri eligibile.
“E vorba de primul loc al listei, pe care va fi Vasile Puscas, datorita faptului ca a fost Negociatorul-Sef, iar al doilea loc eligibil pentru Nord-Vest va fi pe pozitia a noua in lista nationala”, a aratat Dincu.

Nume sonore din Nord-Vest

Cei 6 nominalizati pentru zona Nord-Vest sunt fosti ministri, echilibrati de membri ai organizatiilor de femei din PSD. Astfel, de la Cluj este nominalizat Vasile Puscas, fostul Negociator-Sef cu Uniunea Europeana. La Bihor, candidatura ii apartine lui Alexandru Athanasiu, fost ministru al Muncii si Protectiei Sociale, pre-cum si fost ministru al Educatiei.
Satu Mare il arunca in competitie pe un alt fost ministru din perioada guvernarii PSD, Ioan Mircea Pascu, fost Ministru al Apararii. Pentru judetele Maramures, Bistrita Nasaud si Salaj au fost nominalizati Dan Mihalache, Doina Pana si, respectiv, Simona Dan Trif.
Potrivit unui comunicat remis ieri de PSD, cei sase candidati vor prezenta un proiect comun pentru Regiunea de dezvoltare, numit “Agenda cetateanului pentru Regiunea NV”.

Fiica presedintelui PSD Alba, pe lista

Si PSD Alba si-a stabilit candidatii pe care ii va propune mai intai la nivel regional, apoi la nivel national pentru Parlamentul European. Surpinzator sau nu, printre cele doua propuneri se regaseste si Ioana Mates, fiica presedintelui PSD Alba Ioan Rus.
Desi, initial, s-a stabilit ca organizatia va prezenta un singur candidat, votul reprezentantilor partidului a fost foarte strans astfel incat PSD Alba va sustine doi candidati. Intr-o sedinta, despre care unele surse din partid sustin ca ar fi fost destul de tensionata, Ioana Mates a inregistrat un numar egal de voturi cu Daniel Breaz, conferentiar universitar doctor si prodecan la Universitatea “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Fiica presedintelui PSD Alba locuieste in Bucuresti si este expert parlamentar in cadrul unui departament al Camerei Deputatilor. Ioan Rus nu a facut ieri nici un fel de comentariu in legatura cu rezultatul votului el sustinand ca va face acest lucru in cadrul unei conferinte de presa, de astazi.
Ulterior, candidatii desemnati la nivel regional vor trece printr-un nou proces de selectare, desfasurat la nivel national.

Cele mai citite

Cătălin Cîrstoiu: “Bucureştiului îi trebuie centuri verzi, îi trebuie ‘plămâni’ în fiecare sector”

Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD PNL la Primăria Capitalei, a subliniat necesitatea creării "centurilor verzi" și a "plămânilor" în fiecare sector al Bucureștiului. El a...

Nicolae Ciucă, hotărât: “Vreau să fim în continuare un partener foarte serios în coaliţia guvernamentală”

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, subliniază seriozitatea și responsabilitatea în cadrul coaliției guvernamentale și reafirmă necesitatea unei abordări similare în privința alianței electorale. Prezent la Tulcea,...

Incendiu la DSVSA din Pitești

Un incendiu a izbucnit, astăzi, într-o încăpere aflată în incinta sediului Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) din Piteşti."La sosirea forţelor de...
Ultima oră
Pe aceeași temă