19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialPSD Mures, intre Florea si Borbely

PSD Mures, intre Florea si Borbely

Liderul PSD Mures vrea un candidat unic al romanilor la Primaria Targu-Mures, in timp ce o parte din colegii sai au batut palma cu UDMR

Partidele romanesti
sunt chemate la dialog de liderul PSD Mures, Ovidiu Natea, in vederea desemnarii unui candidat unic al romanilor pentru a fotoliul de primar al municipiului Targu-Mures.
"O sa trimitem invitatiile cel mai probabil pentru ziua de marti si o sa vedem ce variante exista dupa ce ne intalnim", a declarat Ovidiu Natea, care si in 2004 a sustinut ideea unui candidat unic in persoana actualului primar Dorin Florea, care candida, insa, pe atunci, ca independent.
Dorin Florea a anuntat ieri ca va da curs invitatiei PSD Mures, dar a subliniat ca este hotarat sa se lanseze in cursa electorala daca cetatenii orasului ii cer acest lucru.

"Mai am de consultat un cartier si jumatate", a spus Florea, care a subliniat ca are, insa, informatii ca s-au semnat deja o serie de protocoale secrete pentru debarcarea lui. "Daca hotarasc sa candidez ei vor ramane cu protocoalele iar eu cu targumuresenii", a spus Florea. El nu mai este dorit primar de liderii PC, PNL si ai PSD, care ar fi batut palma pentru
a-l sustine pe Laszlo Borbely, candidatul UDMR la functia de primar.
Surse din PSD Mures sustin ca grupul social-democratilor din jurul lui Alexandru Petru Fratean se pare ca a si negociat viitoarele pozitii, astfel ca, PSD ar trebui sa aduca 10.000 de voturi pentru Laszlo Borbely in competitia cu Florea, iar in schimb, Fratean va primi girul UDMR pentru sefia CJ Mures.
Liderul PNL Mures, Eugen Nicolaescu, spune ca ideea candidatului unic al romanilor ar putea fi o solutie, insa nu daca acesta este Florea.
"Dorin Florea trebuie schimbat pentru ca nu mai are entuziasm, are dosare penale, iar orasul Targu-Mures este mort din cauza prestatiei lui ca primar", sustine Nicolaescu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă